Ros-albastrii au semnat ieri cu Andreas Mendoza, primul dintre cei trei sud-americani promisi antrenorului Marius Lacatus. Ceilalti doi, Daryo si Pepe Moreno, costa 3,5 milioane de dolari.

Steaua a ajuns la un acord cu peruanul Andreas Mendoza, al treilea jucator adus in aceasta pauza competitionala, dupa Habibou si Dino Eze. Ros-albastrii s-au inteles ieri cu atacantul, care a evoluat ultima data la Metalurg Donetk, pentru o perioada de doi ani si jumatate. „Sint foarte fericit ca am ajuns la Steaua. Va trebui sa muncesc mult fiindca imi doresc sa joc bine si sa inscriu cit mai multe goluri pentru noua mea echipa. Obiectivul principal pentru mine si pentru Steaua este titlul de campioana, care ne va duce in UEFA Champions League, acolo unde aceasta echipa este obisnuita sa joace an de an. Un alt motiv pentru care am semnat cu Steaua este acela ca persoanele din conducerea clubului m-au primit foarte bine si mi-au demonstrat ca sint foarte serioase. Am nevoie de sprijinul suporterilor, carora le promit ca voi face tot ce tine de mine pentru a ajuta echipa sa-si atinga obiectivele", au fost primele cuvinte ale atacantului peruan. Pe linga Mendoza, patronul Gigi Becali sustine ca Daryo Moreno si Pepe Moreno vor semna zilele acestea, cei doi costind in total aproape 3,5 milioane de dolari.

Becali, pentru a echilibra bugetul, asteapta in continuare sa-l vinda pe Nicolae Dica. Liderul ros-albastrilor porneste in turul Spaniei la zvonuri, dupa alarmele false Benfica Lisabona si Valencia urmind acum Espanyol Barcelona. Potrivit cotidianului „Sport", catalanii l-au pus pe jucatorul roman ultimul pe lista de transferuri. Gigi Becali a anuntat ca este dispus sa-l vinda pe cel mai valoros fotbalist din lot la ora actuala contra unei sume de patru milioane de euro si un milion de euro comision pentru varul sau Giovanni Becali. In schimb, Becali a renuntat deja la atacantii Adrian Neaga si Victoras Iacob, redirectionati la echipa a doua, desi primul a fost in cantonamentul din Spania. „N-am nimic cu Neaga, este prietenul meu, dar nu are valoare de Steaua", a comentat Becali.

Marius Maldarasanu, dupa zece ani petrecuti in Giulesti, si-a reziliat simbata contractul cu Rapid. Chiar daca in urma cu doi ani patronul George Copos a apelat chiar si la sotie pentru a-l convinge pe Malda sa ramina la echipa, de aceasta data cel mai longeviv jucator din Giulesti a fost indepartat, dupa ce n-a mai intrat in vederile antrenorului Mircea Rednic. „Nu s-a intimplat nimic cu Maldarasanu. De comun acord am stabilit rezilierea contractului. Eu, care am si jucat cu el, ii multumesc foarte mult, a facut atitea lucruri foarte bune pentru Rapid. A fost decizia noastra comuna, ii doresc succes in continuare. Nici vorba sa fi plecat din cauza mea. Am avut o discutie cu el, a inteles", s-a aparat Rednic, care n-a scapat insa de atacurile lui Maldarasanu: „Am simtit ca el are ceva impotriva mea inca de cind a venit la Rapid. A existat o raceala intre noi in tot acest timp. M-a facut usor, usor. De exemplu, eu bateam loviturile libere inainte, iar cum a venit el, m-a scos". Marius Maldarasanu urma sa ajunga la o intelegere cu FC Brasov, unde va fi antrenat din nou de Razvan Lucescu.

Savo Milosevici cere decenta Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, anunta ca se afla in discutii pentru aducerea in Giulesti a celui mai important jucator sirb din istoria recenta, Savo Milosevici, dorit si de Poli Timisoara. Fosta glorie a lui Partizan, Aston Villa sau Zaragoza, golgheter la CE 2000, ar veni liber de contract, insa solicita un salariu mare pentru Liga I. „Nu e adevarat ca ar vrea 400.000 de euro pe an. Astea sint povesti. Putina decenta, va rog. Savo e un jucator de mult mai mult. 400.000 de euro e un contract pentru fotbalisti anonimi de la Steaua sau CFR Cluj, nu pentru marele Savo Milosevici", spune impresarul jucatorului, Zoran Kojici. (F.D.)