Mircea Geoana vrea sa compenseze lipsa de barbatie politica a partidului printr-o ofensiva a reprezentantelor sexului frumos din partid, transformate in amazoane.Mircea Geoana s-a afisat in campania electorala
pentru europarlamentare la brat cu o
pesedista-amazoana, Magda Bistriceanu „Trebuie sa pregatim candidate care sa fie capabile sa se bata si sa cistige bunavointa electoratului in circumscriptiile electorale. Eu as numi asta, cu nume de cod pentru operatiunea noastra, «operatiunea amazoanelor»." Cu aceasta declaratie, facuta in fata Comitetului Executiv al organizatiei PSD de femei, reunit simbata la sediul central din Capitala, Mircea Geoana anunta declansarea unei ofensive de sex feminin in partid.

Liderul PSD le-a spus colegelor sale sa inceapa procesul de selectare a candidatelor pentru viitoarele alegeri parlamentare si le-a facut si citeva sugestii in acest sens: „Un partid social-democrat european nu are cum sa se complaca in stereotipul pagubos al Elenei Ceausescu. Va propun sa spargem acest mit pagubos care spune de fapt ca femeia in Romania este condamnata sa fie un jucator de gradul doi, ca femeia in Romania este condamnata sa fie doar mama, gospodina, eventual sa aiba o cariera in lumea privata, dar cu ce cost, cu ce sacrificii?", a spus liderul PSD.

Liderul social democratilor le-a promis femeilor 30% dintre locurile de candidati pentru alegerile locale si a aratat ca ceea ce s-a intimplat cu Norica Nicolai (PNL) este o nedreptate. „Sa fiti iubite, ca frumoase sinteti", a conchis Geoana.

Intrebat despre eventualele calitati ale femeii-amazoana din PSD, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a spus: „Va fi nevoie de fibra si ca ale noastre colege sa fie extrem de bataioase in campania electorala care urmeaza. Conteaza ca in plan politic sa se manifeste aceasta fibra bataioasa".

Presedintele PSD s-a afisat recent, in citeva rinduri, alaturi de o persoana care ar putea fi considerata prototipul „amazoanei pesediste". Este vorba de Magda Bistriceanu, imaginea PSD in afisele si clipurile electorale din campania pentru europarlamentare. Geoana a mers cu ea la Carrefour, dar si la actiunea „Pomului de iarna" de la sediul PSD.

Ce fac femeile din PSD, aflati pe www.cotidianul.ro/select