Vanzarile Dacia ar putea scadea in acest an cu 15-20%, daca modificarea taxei de prima inmatriculare va intra in vigoare, iar propunerea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) de includere in programul "Rabla" a peste 100.00

Vanzarile Dacia ar putea scadea in acest an cu 15-20%, daca modificarea taxei de prima inmatriculare va intra in vigoare, iar propunerea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) de includere in programul "Rabla" a peste 100.000 de autoturisme noi nu va fi aprobata, a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia.

Referitor la taxa de prima inmatriculare, Stroe a spus ca aceasta ar putea afecta vanzarile autohtone de automobile fabricate in Romania, putandu-se repeta situatia din Polonia, unde ponderea livrarilor de autoturisme nationale a scazut semnficativ. "Pe mine scrie Dacia pana la moarte, insa nu dorim protectia industriei auto locale, ci concurenta, dar nici sa ajungem ca in Polonia unde ponderea autoturismelor nationale este de 9%", a mai spus Stroe.

In 2007, au fost vandute 94.949 unitati ale Dacia, reprezentand o cota de piata de 30,1% , potrivit APIA. De asemenea, vanzarile autoturismelor produse in Romania au scazut anul trecut cu 6,9% fata de 2006, la 110.902 autoturisme, in timp ce importurile au crescut cu 49,2%, la 204.719 unitati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.