PC solicita presedintelui Traian Basescu sa ceara DNA si Curtii de Conturi sa se autosesizeze in legatura cu acordarea lui Costica Constanda a terenului in Satul Francez, considerand ca acest lucru este o “afacere dubioasa”, a declarat, luni, senatorul PC Marius Marinescu.

Marinescu a precizat, la o conferinta de presa, ca PC va face toate demersurile pentru ca omul de afaceri Costica Constanda sa fie expropiat de pe terenurile din Parcul Bordei si din Satul Francez, iar in schimb, sa primesca actiuni la Fondul Proprietatea, asa cum primesc alti 200.000 de cetateni romani, aflati in aceeasi situatie.

El a spus ca Satul Francez si Parcul Bordei trebuie sa redevina ale bucurestenilor si ca PC va depune toate eforturile ca Constanda sa fie expropriat si din Satul Francez si din cei 4.600 de metri patrati de teren pe care acesta ii mai are in Parcul Bordei.

Consilierul PC Victor Adar a precizat ca toti consilierii conservatori s-au abtinut de la vot in azul hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind acordareaterenului din Satul Francez pentur Costanda.

Consilierii PC au considerat ca actele puse la dispozitie de Costica Constanda pentru a face acest schimb de terenuri nu aratau ca acesta ar fi proprietarul terenului din Satul Francez. Potrivit lui Adar, documentele au fost intocmite superficial, iar hotararea Consiliului General preciza ca toate cheltuielile ocazionate de acest schimb de terenuri, insclusiv cadastru si intabulare vor fi suportate de Primaria Capitalei.

„Cu alte cuvinte, Muncipiul Bucuresti ar trebui sa suporte din bani publici intabularea unui teren privat al unui cetatean, ceea ce nu este normal”, a mai spus Adar.

Citeste si:

Costica Constanda va obtine, la schimb pentru proprietatea din Parcul Bordei, atat un teren in Satul Francez, cat si mai multe cladiri construite pe acesta, apartinand municipalitatii, proiectul fiind aprobat, joi, de consilierii municipali cu majoritate de voturi.

Proiectul a fost votat prin procedura de vot nominal, primind 32 de voturi "pentru" si patru abtineri.

Potrivit proiectului votat de consilierii municipali, pentru terenul de 28.500 de metri patrati pe care Costica Constanda il are in proprietate in Parcul Bordei (pe care poate ridica constructii de cel putin patru etaje), omul de afaceri va primi un teren cu aceeasi suprafata in zona cunoscuta ca Satul Francez, precum si constructiile edificate pe acesta care in prezent apartin domeniului privat al Municipiului Bucuresti.

Costica Constanda va renunta astfel la despagubirile de peste 17 milioane de euro si penalitatile pe care municipalitatea trebuie sa i le achite.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca in aceasta cauza "nimeni nu pierde, nimeni nu castiga, se revine la situatia initiala".
Mediafax