M-a lasat cu gura cascata un dialog al doctorului Andrei de la Antena cu o doamna psiholog, invitata sa comenteze unul dintre cazurile din emisiunea lui.

Interlocutoarea doctorului avea undeva intre 40 si 45 de ani, o figura sobra si o morga cit se poate de profesionista. Deci chiar n-aveam cum sa nu ramin cu gura cascata cind am auzit cum i s-a adresat doctorul-moderator: „Ce margelute de copil! Ce tunsoare! Sinteti copil? Pina si pantofiorii par de copil…".

De-abia dupa ce a sesizat, ca si mine, ca obrazul distinsei psiholoage capata, la auzul acelor alinturi infan-tile, o nuanta verde spre mov, fenomenul fiind dublat si de o usoara exoftalmie, a schimbat registrul de adresare: „Nu sinteti copil, sinteti specialist, bla, bla, bla…".

Dupa ce mi-am revenit din uimire, mi-a parut putin rau ca omul n-a mers mai departe cu entuziasmul. M-ar fi interesat reactia „specialistei", in cazul in care doctorul ar fi ciupit-o ghidus de obrajori si ar fi ridicat-o putin de pe scaun, ca sa-i dea doua palmute parintesti la funduletul ei de copil.

Stiti videoclipul piesei „S-o facem lata" a lui Stefan Banica Marin jr.?

Daca nu-l stiti, va trebui sa ma credeti pe cuvint, deoarece tocmail-am vizionat pe MTV: in acest clip, juniorul are un dialog cu el insusi. Adica joaca un rol dublu. Pai, normal, din moment ce era aproape imposibil de gasit un profesionist care sa corespunda valorii si pregatirii Zinului Surprizelor, care este, din cite am inteles dintr-un interviu televizat al sotiei, un mare actor.

Cine putea sa-i dea replici pe masura in afara de el insusi? Slava Domnului, totusi, ca scenariul n-a presupus vreo manifestatie stradala, ceva. Ne-am fi trezit fata-n fata cu vreo mie de Banici.