Janos Kurko este acuzat ca a cumparat doua compresoare folosite pentru patinoarul „Mihai Flamaropol". Octavian Bellu a cerut o ancheta.

Hocheiul este un sport care, in Romania, se practica putin in lunile de iarna, restul anului fiind completat cu scandaluri. Ultimul se refera la acuzatiile aduse presedintelui Janos Kurko de a fi cumparat, fara licitatie, doua compresoare second-hand din Franta despre care a spus ca sint noi. Intre timp, acestea s-au stricat de mai multe ori, fiind peticite cu piese de la defunctele utilaje. „La sfirsitul toamnei trecute, cind patinoarul «Mihai Flamaropol» nu functiona, domnul Kurko nu a organizat nici o licitatie, asa cum prevede legea, si a spus ca a adus din Franta doua compresoare noi, pentru ca activitatea sa inceapa cit mai repede. Unul dintre ele s-a defectat de opt ori, iar cel de-al doilea, o singura data. Am adus pe cineva de la firma cu care am colaborat inainte, care ne-a spus ca cele doua compresoare sint second-hand", a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre membrii Biroului Federal, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Acuzatiile membrilor Biroului Federal sint sustinute de un angajat al patinoarului: „Au fost vopsite frumos, dar motoarele sint reconditionate. Nu este posibil ca un motor nou sa se strice de atitea ori. Daca e nou de ce se iau piese de la cele vechi? In plus, cei de la firma au venit de mai multe ori sa opreasca motoarele, pentru ca nu au fost platite. Ele sint setate sa functioneze 50 de ore dupa care, in caz de neplata, se opresc automat", a precizat angajatul respectiv.

Janos Kurko, in replica, sustine ca acele compresoare sint noi, dar instalatiile auxiliare sint vechi: „Poate sa vina orice specialist din lumea asta si sa controleze. Eu, pe garantiile mele, am adus cele doua compresoare, dar partea proasta este ca acestea au fost puse intr-un sistem vechi si din aceasta cauza filtrele de ulei nu au mai facut fata. Atunci s-a oprit activitatea si s-a constatat defectiunea, pe care am remediat-o", a explicat Kurko, adaugind ca acuzatiile vin din partea unor oameni care vor sa revina la conducerea federatiei prin orice mijloace. Arbitru in acest scandal este Agentia Nationala pentru Sport, Octavian Bellu solicitind o ancheta care sa lamureasca situatia. In ciuda scandalului, meciurile s-au desfasurat normal. SC Miercurea-Ciuc a invins simbata, la Bucuresti, cu scorul de 5-4 (2-3, 2-1, 1-0), vicecampioana Romaniei, Steaua si cu 4-2 in meciul disputat duminica. In cealalta partida, HC Csikszereda a invins, in deplasare, pe Progym Gheorgheni, cu scorul de 6-0.