Ceea ce urmeaza nu este, in intentia autorului, nici blasfemie, nici un articol de lauda a lui Basescu.

Oare ce merge mai departe si mai departe: credinta sau reaua-credinta? Intrebarea asta mi-o pun adesea dupa ce vad cite o dezbatere de tip executie in direct la Antena 3, mai cu seama la emisiunea celui cu nume parca predestinat pentru executii, Mihai Gadea. Si raspunsul vine, fara greutate, imediat: reaua-credinta. Iar apostolii acesteia se straduiesc, de fiecare data, sa intareasca raspunsul, sa-l consolideze.

La un moment dat, mi-am spus ca nimeni nu ar putea rezista unui astfel de atac, nici macar daca ar fi sfint. Da, nu ar fi greu sa ne imaginam judecarea lui Isus la Antena 3, un proces in care, evident, Inculpatul ar fi condamnat fara drept de apel si rastignit intr-o Editie Speciala.

Pentru Gadea, Cristoiu, Ciutacu, Valentin Stan si Radu Tudor ar fi floare la ureche sa-l condamne pe Isus, daca asta ar fi comanda postului. Si ar avea ce sa-i puna in circa, har Domnului! De la batjocura autodeclarat ironica a lui Ion Cristoiu la incruntarea acra a lui Victor Ciutacu si la risul cu fata-n laptop al lui Valentin Stan pina la reprosurile analistului militar Radu Tudor referitoare la Oastea Domnului, desigur, intrerupte de fariseimele lui Gadea, toate astea ar pecetlui soarta Mintuitorului. Si, daca ar fi nevoie de un sprijin prin telefon, Mugur Ciuvica ar putea veni cu niste dovezi de ultima ora in care s-ar gasi urme de colaborare a Inculpatului cu stapinirea romana. Caci, altfel, de unde ar veni sfatul „Dati Cezarului ce-i al Cezarului!" daca nu din reflexul unei colaborari?! Sigur, ar mai putea zice Cristoiu (incercind, mai intii sa glumeasca pe seama asemanarii de nume dintre el si El), Isus s-a dovedit foarte turbulent, foarte autocentrat, vrea sa impuna numai si numai vointa Sa, se crede, vezi Doamne, trimisul lui Dumnezeu pe pamint! Pai asta e atitudine?! Sa luam numai exemplul rasturnarii meselor din Templu! Nu asa se face, nu prin violenta se rezolva lucrurile! Da´, ar adauga Ciutacu, sa nu mai vorbim de mersul pe ape. E clar ca si pe vremea Lui se vinduse flota. Si nici acum nu se cunoaste vinovatul. Nu sint de acord cu Ciutacu, ar spune Cristoiu, nu trebuie sa ne referim la flota, acesta e alt caz. Dar chiar asa, ne ia de prosti Isus, cind spune ca vom fi in rai?! Promisiune facuta prea usor, cind se vede faptul ca sintem in studio, la domnul Voiculescu, RAI e in Italia, la Berlusconi, acolo! Ha-ha-ha! Valentin Stan intra si el in vorba: din datele pe care le detine, e clar ca totul nu e decit o parada de populism ca sa ia ochii electoratului de stinga cu presupusa egalitate, cind, de fapt, crestinismul, ulterior, a dezvoltat si a sustinut, mai ales, idei de dreapta. Nici Judecata de Apoi nu e o idee corecta: pai, cum, El stabileste regulile, El e si arbitru?! Si, uite asa, am avea o emisiune care, la Antena 3, ar consfinti un nou tip de a face presa: Jurnalismul de rastignire.

Si, dupa emisiunea lui Gadea, evident, Mircea Badea ar continua, maimutarind pozitia crucificarii, aratind ca e mai usor sa stai in spagat.

Iar daca toate astea s-ar intimpla, Isus ar spune, acum, ca si atunci: „Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!".