Cristian Tudor Popescu, Marius Tuca, Cezar Ion, Ovidiu Nahoi, Razvan Ionescu si restul celorlalti 20 de membri AJR vor pleca din Clubul Roman de Presa.

20 dintre cei 22 de membri ai Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa se vor retrage din organizatie pe 9 februarie, ziua in care aceasta o sa isi aleaga noul presedinte. Actualul sef CRP, Cristian Tudor Popescu, alaturi de Marius Tuca, Gabriela Vrinceanu-Firea, Cezar Ion, Ovidiu Nahoi, Razvan Ionescu si ceilalti 14 oameni vor pleca din club pentru ca sint membri in Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR).

Decizia s-a luat in sedinta de simbata a AJR. „Asociatia s-a infiintat ca parte din procesul de reorganizare a CRP de anul trecut. E firesc, logic, nu putem sa fim in ambele tabere in acelasi timp. Metodele de colaborare dintre cele doua asociatii vor fi stabilite pe 9 februarie. Atunci vom vedea daca ne intelegem, daca putem colabora sau nu", a declarat pentru Cotidianul Cezar Ion, presedintele AJR, ales tot in Adunarea Generala de simbata. In acest context, el va conduce organizatia timp de un an, desi mandatul presedintelui este de patru ani, potrivit statutului, cu confirmare la doi ani.

AJR si-a stabilit si Colegiul Director, care va avea, la fel ca si presedintele, un mandat limitat de un an: Cristian Tudor Popescu, Catalin Tolontan, Ovidiu Nahoi, Ciprian Stoianovici, Dan Horatiu Popa si Cristian Hostiuc. Doar ei au obtinut peste 21 de voturi (jumatate dintre cei prezenti plus unu). Desi CTP a declarat in mai multe rinduri ca nu vrea sa candideze la vreo functie, membrii AJR au insistat ca el sa faca parte din Colegiul Director. Cei care vor sa devina membri ai acestei asociatii trebuie sa aiba o experienta de minimum trei ani in presa, s-a mai decis la Adunarea Generala. AJR si-a mai propus doua obiective importante: modificarea statutului asociatiei si redactarea unui Cod deontologic, ambele pina pe 20 martie.