Consiliul Concurentei a autorizat preluarea serviciilor petroliere ale Petromservice de catre Petrom pentru 328,5 milioane de euro.

"In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Co

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea serviciilor petroliere ale Petromservice de catre Petrom pentru 328,5 milioane de euro.

"In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei nr.21/1996, republicata, nu prezinta indoieli serioase cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei” se precizeaza intr-un comunicat de presa. O data cu aprobarea Consiliului Concurentei, Petrom a dobandit controlul asupra activitatii de servicii petroliere desfasurate de Petromservice, precum reparatii sonde, mentenanta, foraj, transport aferent acestor activitati. Legat de Petromservice a fost si scandalul de la adunarea generala a actionarilor din data de 27 noiembrie, unde reprezentantii reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului au votat impotriva modificarilor bugetare ale companiei pentru 2007. Motivul oficial a fost ca nu au fost prezentate date suficiente unde se vor duce banii. In piata, zvonurile au fost ca banii au fost dirijati pentru cumpararea diviziei de servicii petroliere a Petromservice. Oficialii Petrom au replicat ca plata pentru Petromservice se va face in 2008, deci se va reflecta in bugetul pe 2008. Ei au completat ca banii sunt necesari pentru construirea instalatiei de productie la zacamantul de la Torcesti, modernizarea sondelor si achizitionarea de echipamente de reparatii si interventii la sonde.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.