Mike Finnigan, de la compania de dezvoltare personala si corporatista Advance Performance, spune ca vremea urata, datoriile post-Craciun si faptul ca multe decizii luate la sfarsitul anului nu au fost inca respectate sau indeplinite fac din 21 ianuarie cea mai proasta zi a anului 2008. Sindromul "depresiei de luni" face ca in aceasta zi sa se inregistreze cel mai mare numar de sinucideri.

Mike Finnigan spune ca, pentru a combate acest sindrom, trebuie abordata o gandire pozitiva.

Partea creierului cunoscuta ca fiind sistemul de dezactivare reticulara se va concentra asupra gandurilor negre care apar in timpul acestei zile, a explicat cercetatorul. Acesta a declarat ca oamenii gresesc pentru ca se trezesc cu ideea ca aceasta zi este proasta si, in consecinta, vor actiona in mod negativ.

Finnigan spune ca studiile stiintifice au demonstrat ca este foarte probabil ca limbajul trupului si intonatia unei persoane care are ganduri negative sa-i incurajeze pe ceilalti sa raspunda in acelasi fel.

Citeste si:

"Zambeste oricarei persoane pe care o intalnesti", a concluzionat acesta.

Aceasta teorie a celei mai fericite/ deprimante zile a anului nu este una noua. Cliff Arnall, profesor de psihologie la Universitatea din Cardiff, a creat formule matematice pe baza carora se poate descoperi care este cea mai nefericita/ fericita zi a anului.

In cazul celei mai deprimante zile din an se aplica formula: 1/8W+(D-d) 3/8xTQ MxNA =...
W reprezinta vremea, D reprezinta datoriile, d reprezinta facturile care trebuie platite in ianuarie, T constituie timpul scurs de la Craciun, Q este timpul scurs de la ultima tentativa de a-ti da demisia, M reprezinta nivelurile motivationale generale, iar NA este nevoia de a trece la actiune.

In cazul celei mai fericite zile a anului, care, de obicei, este in iunie, se iau in calcul zilele cu timp frumos, activitatile desfasurate in aer liber, timpul petrecut cu familia si cu prietenii si amintirile din copilarie asociate cu anotimpul verii.
Mediafax