Filmele 'Ratatouille' si 'Once' s-au bucurat de aprecierile cinefililor si ale criticilor de film deopotriva si au primit si principalele premii cu ocazia celei de-a 9-a Gale Rosia de Aur (Golden Tomato Awards), informeaza Associated Press. Premiul

Filmele 'Ratatouille' si 'Once' s-au bucurat de aprecierile cinefililor si ale criticilor de film deopotriva si au primit si principalele premii cu ocazia celei de-a 9-a Gale Rosia de Aur (Golden Tomato Awards), informeaza Associated Press. Premiul Rosia de Aur se acorda celor mai bune filme scoase cu un an in urma, iar castigatorii sunt determinati in urma cronicilor de film publicate fie in presa scrisa sau online, premiile indreptandu-se spre filmele cu cele mai favorabile astfel de cronici. 'Ratatouille', povestea animata a unui soricel cu neasteptate veleitati culinare, a obtinut nu mai putin de 96% procentaj favorabil, conform 'tomatometrului' de pe acest site. Povestea irlandeza de dragoste 'Once', care a obtinut titlul de cel mai bun film in editie limitata si cel mai bun musical, a obtinut un procentaj de 98%.

Filmul 'Atonement' a obtinut un premiu Golden Tomato la categoria film de dragoste, 'The Bourne Ultimatum' s-a impus la categoria rezervata filmelor de actiune, 'Juno' a fost numit cea mai buna comedie, iar 'No Country for Old Men' a primit Rosia de Aur pentru cel mai bun thriller. Pelicula 'Away From Her' a primit titlul pentru cea mai buna drama, 'Sicko' pentru cel mai bun documentar, iar 'Grindhouse' pentru cel mai bun film horror. Filmul 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' si-a adjudecat propria 'rosie' la categoria filmelor SF/fantasy, iar 'Enchanted' a castigat la sectiunea cel mai bun film de familie. Filmul 'The Host' a fost numit cel mai bun film strain.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.