Piesa „In lipsa mea" a inventat o colaborare inedita: Smiley featuring Uzzi. Si a nascut un cuplu in viata reala: Smiley si Laura Cosoi. Cintecul da titlul primului album solo semnat de componentul trupei Simplu.Smiley, alaturi de Laura Cosoi, in serialul„Cu un pas inainte" „O masina parcata pe dos, hainele aruncate pe jos/ Deschid usa destul de usor,/ Aud zgomote din dormitor/ Imi faceam mii de griji pentru ea/ Telefonul inchis il tinea/ Ei se iubeau sus in camera mea/ Pe patul meu si pe muzica mea", spune cintecul compus de Smiley si de Marius Moga. Linia melodica si textul strofelor n-au fost o problema pentru ei. Dar a trebuit sa treaca doi ani ca sa le vina ideea de refren. Inspirati au fost "din mai multe fapte reale". Colaborarea cu Uzzi, de la BUG Mafia, a fost ideea lui Smiley: „Nu-l cunosteam, nu vorbiseram niciodata. L-am contactat prin niste prieteni. I-am trimis piesa cu rugamintea sa o asculte si apoi l-am sunat sa-i cer parerea. Mi-a zis ca-i place si ca e de acord sa colaboram. Ulterior, el si-a scris versurile pe care le cinta. De ce Uzzi si nu alt rapper? Pentru ca este cea mai buna voce rap din Romania. Dintre rapperi, el si Baxter sint preferatii mei".

Videoclipul a fost regizat de fratele lui Marius Moga, Iulian, si a costat aproape 16.000 de euro. Protagonista este Laura Cosoi, actuala iubita a lui Smiley. „Eu am propus-o pe Laura. Stiam ca e o buna actrita, jucam cu ea in „Cu un pas inainte". In noiembrie anul trecut, cind s-a filmat clipul, nu eram impreuna. Si nici nu ne gindeam ca vom fi vreodata. Stii ce a fost misto in povestea asta? Ca tuturor le-a placut piesa din prima si de asta s-a lucrat, in primul rind, din placere".

Filmarile s-au desfasurat intr-o zi posomorita, la Castel Film si intr-o vila din Cartierul francez. La o temperatura de 0 grade C, Smiley a filmat imbracat doar intr-o camasa subtire. Dupa citeva ore, a fost la un pas de soc termic. Au existat si discutii aprinse, pe marginea scenariului, pentru a alege varianta potrivita. Operator le-a fost Liviu Marchidan, directorul de imagine de la „California Dreamin". Piesa „In lipsa mea" este primul extras pe single de pe albumul cu acelasi nume pe care Smiley il va lansa la sfirsitul acestei luni, dupa ce se va fi incheiat masterizarea materialului, in Statele Unite.

„E un album foarte personal si special, care ma reprezinta foarte mult. Majoritatea cintecelor sint compuse de mine, celelalte impreuna cu Moga si cu Baxter, care-mi sint foarte buni prieteni. Ei imi cunosc experientele de viata, starile... Piesa asta e cea mai trista de pe album. Albumul e unul sentimental, dar nu trist. L-am facut in patru ani si contine 10 piese. Am in plan sa mai fac patru videoclipuri pentru care, daca e cazul, sa suport cheltuielile". Pe album, Smiley cinta si alaturi de Marius Moga, Don Baxter, Alex si CRBL. Primul album solo al componentului trupei Simplu nu inseamna in nici un caz despartirea de trupa si de prietenii sai de suflet.

„In lipsa mea" cu Smiley si Uzzi, pe www.cotidianul.ro/select