In PSD lucrurile par sa se precipite inainte de Consiliul National, programat la inceputul lunii februarie. Agenda in randul social-democratilor este ocupata in ultimele zile de subiectul unei posibile reveniri a lui Adrian Nastase la varful PSD si

In PSD lucrurile par sa se precipite inainte de Consiliul National, programat la inceputul lunii februarie. Agenda in randul social-democratilor este ocupata in ultimele zile de subiectul unei posibile reveniri a lui Adrian Nastase la varful PSD si a candidaturii sale la alegerile prezidentiale.

Joi seara, intr-o emisiune la Antena 3, Nastase spunea, ceea ce anuntase repetat inainte, ca este dispus sa intre in cursa pentru Cotroceni, iar Ion Iliescu i-a fost alaturi, declarand ca l-ar sustine pe fostul premier pentru o eventuala candidatura. Ieri, Nastase a insistat. "Eu nu ma dau in laturi. Daca este nevoie, ma voi prezenta in aceasta cursa", a spus fostul premier, aratand ca "PSD are de ales intre a i se supune lui Traian Basescu sau a i se opune", iar la reuniunea Consiliului National partidul trebuie sa dea semnalul opozitiei ferme fata de un sef al statului al carui scop este acela "de a distruge PSD sau de a-l tine la un nivel de functionare minima". "Si noua in PSD trebuie sa ne vina mintea la cap, sa lasam deoparte frustrarile si prostiile, sa nu mai il lasam sa se joace cu unii dintre noi", a avertizat Nastase.

PRO SI CONTRA. Ofensiva pornita de fostul premier incepe insa sa involbureze apele in PSD, social-democratii avand opinii diferite despre posibila revenire a acestuia. Senatorul Serban Nicolae, un apropiat al lui Ion Iliescu, admitea ieri ca Nastase mai are un cuvant de spus in partid si ca "ramane un om politic de prim-plan". "Mi-am permis odata sa spun in gluma, Adrian Nastase, chiar si daca ar fi portar la sediul PSD, ziaristii tot s-ar opri sa-i ceara parerea. Influenta lui in PSD este corespondentul influentei in viata politica", a spus Nicolae, la Realitatea TV. Liderul filialei maramuresene a PSD, Eugenia Godja, a indemnat si ea conducerea partidului "sa-i aduca alaturi si pe fostii lideri" si sa valorifice astfel "experienta domnilor Miron Mitrea, Adrian Nastase". De partea cealalta, Mircea Geoana, desi a consimtit ca Nastase este "un nume mare" pentru PSD, a punctat clar ieri ca fostul premier nu trebuie sa aiba o functie pentru a se implica in viata partidului. La randul sau, clujeanul Vasile Dancu a aratat ca aducerea lui Nastase la varful PSD tine de "o decizie colectiva" si, chiar daca incepe sa creada ca fostul premier este "o miza politica si hartuit pe nedrept", nu se afla inca "in opinia publica intr-o pozitie foarte avantajoasa". Cat priveste o eventuala candidatura a lui Nastase la prezidentiale, Dancu a declarat ca "in acest moment nu ne putem hazarda sa spunem ca cineva este mai performant decat altcineva", in timp ce liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a spus transant ca Nastase nu ar fi o solutie potrivita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.