Ultimele calcule
Guvernul va stabili valoarea finala a taxei de prima inmatriculare in functie de trei noi cerinte ale Comisiei Europene, care insa nu vor schimba fundamental valorile propuse de expertii romani, a declarat ieri Attila Ko
Ultimele calcule
Guvernul va stabili valoarea finala a taxei de prima inmatriculare in functie de trei noi cerinte ale Comisiei Europene, care insa nu vor schimba fundamental valorile propuse de expertii romani, a declarat ieri Attila Korodi (foto), ministrul Mediului. Expertii europeni au cerut Romaniei sa stabileasca un cuantum mai mare al taxei de prima inmatriculare in cazul masinilor mai slabe din punct de vedere al tipului de catalizator euro folosit, ca taxa sa scada mai mult in functie de vechime in cadrul aceleiasi grupe euro si ca procedura de contestare a taxei sa fie extinsa si mai clar stabilita. “Subliniez ca modificarile cerute de Comisie nu schimba decat la nivel de virgula, daca vreti, cuantumurile propuse de noi”, a atras atentia Korodi. El a precizat ca, in urma noilor cerinte, partea romana lucreaza inca la stabilirea valorilor pe care urmeaza sa le legifereze. Insa Romania nu va mai trimite la Bruxelles vreun nou document legat de valorile modificate ale taxei, ci va transpune in legislatie direct valorile stabilite in functie de noile cerinte. IN ACORD. Mai multi oficiali romani s-au intalnit miercuri cu reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala a CE, pentru discutii pe aceasta tema, ulterior seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocanea, declarand ca propunerile Romaniei privind modificarile care vor fi aduse taxei auto au fost apreciate la Bruxelles ca fiind “in acord cu legislatia europeana in domeniu”. El a precizat atunci ca, o data cu adoptarea legislatiei in forma agreata de Comisia Europeana, sunt toate sansele sa se suspende procedura de infrigement.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.