Scrutinul prezidential de duminica, din Serbia, e "mai nesigur ca oricand", electoratul avand de optat intre un pro occidental si un ultranationalist, estimeaza Srecko Mihailovici, reprezentantul unei organizatii indepedentente care va supraveghea

Scrutinul prezidential de duminica, din Serbia, e "mai nesigur ca oricand", electoratul avand de optat intre un pro occidental si un ultranationalist, estimeaza Srecko Mihailovici, reprezentantul unei organizatii indepedentente care va supraveghea alegerile.

Si asta, deoarece scrutinul se desfasoara pe fondul tensiunilor generate de discutiile privind viitorul statut al provinciei sarbe Kosovo, a carei declaratie unilaterala de independenta, ce va fi facuta dupa alegerile din Serbia, pare iminenta. Scrutinul va fi si foarte strans.

Actualul presedinte, proeuropeanul democrat Boris Tadici, care vrea sa aduca Serbia, cu orice pret, in UE, are 19 la suta din intentiile de vot, potrivit ultimului sondaj de opinie, iar ultranationalistul eurosceptic Tomislav Nikolici (Partidul Radical Sarb), care se opune ferm ruperii provinciei de Serbia, 21 la suta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.