Ministrul Mediului, Korodi Attila, sustine ca edificiul monahal din Parcul National Ceahlau a fost construit fara respectarea tuturor legilor de mediu. Intr-o scrisoare transmisa Patriarhului Daniel, ministrul Korodi isi exprima, in numele institutie
Ministrul Mediului, Korodi Attila, sustine ca edificiul monahal din Parcul National Ceahlau a fost construit fara respectarea tuturor legilor de mediu. Intr-o scrisoare transmisa Patriarhului Daniel, ministrul Korodi isi exprima, in numele institutiei pe care o reprezinta, "ingrijorarea" ca o constructie de dimensiuni insemnate si care are o destinatie publica explicita a fost ridicata fara respectarea tuturor legilor de mediu. Korodi il instiinteaza pe Daniel ca semnalele de alarma venite de la organizatii nonguvernamentale pe aceasta tema "s-au inmultit". Pe linga acestea, ministrul aminteste si de o posibila verificare, urmata de sanctiuni severe la adresa Romaniei din partea Uniunii Europene, toate posibile urmari ale gestului Bisericii de a construi fara autorizatie in zona strict protejata a unui parc national.

Pe de alta parte, Patriarhia Romana sustine ca edificiul monahal ridicat de calugari in Parcul National Ceahlau a fost construit legal. "Atita timp cit pe Ceahlau exista si alte constructii - Cabana Dochia, cu 130 de locuri de cazare, si Statia Meteorologica, cu locuinte pentru personalul deservent -, trebuie sa existe si Manastirea Sfintul Voievod Stefan cel Mare, pentru ca Parcul National nu trebuie confundat cu o salbaticie", se arata intr-un comunicat emis de Patriarhia Romana. Totodata, Patriarhia Romana precizeaza ca, potrivit articolului 29 din Constitutie, statul roman, prin autoritatile sale centrale si locale, este obligat sa asigure desfasurarea normala a activitatilor unitatilor din fiecare cult, inclusiv a celor din Biserica Ortodoxa Romana, astfel ca "scoaterea monahilor din bordeie pentru a locui in noua constructie devine o obligatie constitutionala".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.