Vin, zahar, mirodenii, fructe si fantezie
Daca gusturile in materie de moda, arhitectura, design ambiental s.a. evolueaza, de ce n-ar evolua si gusturile in materie de bauturi?

Crusonul este o bautura slab alcoolizata, potrivita atat celor care nu se dau in vant dupa alcoolurile tari, cat si celor cu apetit pentru o bautura mai indrazneata. Se prepara din vin natural si fructe, la care se adauga si alte arome, cu scopul de a-i imbogati savoarea. Se poate servi rece sau cald, in functie de anotimp.

Regula este ca orice cruson sa fie gustos si usor, sa nu provoace ameteli. Din acest motiv, se folosesc numai vinuri naturale, obtinute din struguri, si niciodata cele pe baza de fructe. De asemenea, evitati sa adaugati sifon sau apa minerala. Fructele care intra in compozitia crusonului trebuie alese cu mare grija. Important este sa fie proaspete si coapte, nicidecum lovite sau neaspectuoase, ca pentru orice bautura care sa respecta.

Citeste si:

IMPORTANT. Nu aveti nevoie de foarte mult timp pentru a obtine un pahar de cruson absolut delicios. Inarmati-va totusi cu rabdare, atentie si... pasiune! Daca doriti sa-l serviti cald, este necesar sa puneti vinul la incalzit intr-un vas. Adaugati zaharul, amestecati si fiti cu bagare de seama! Nu trebuie sa clocoteasca, imediat ce se formeaza o spuma alba deasupra se da la o parte de pe foc. Vinul, o data clocotit, isi va pierde din calitati, mai ales din aroma.

Mirodeniile se vor adauga in vin de-abia atunci cand acesta a fost luat de pe foc. In caz contrar, riscati ca bautura sa capete un neplacut gust aspru. La prepararea crusonului nu se vor folosi mirodenii cu arome care se compenseaza reciproc, asa cum sunt vanilia si lamaia. Bautura se serveste in cani sau in pahare termorezistente, decorate, dupa dorinta, cu feliute sau coaja de portocala sau lamaie. Daca totul este gata, chemati-va prietenii si bucurati-va impreuna de o zi "calda" de iarna. Nu numai ca nu o sa regrete, dar vor fi de-a dreptul incantati.