Precedent periculos. Doctorul american Samuel Wood a folosit aceeasi metoda ca si in cazul oii Dolly, primul animal clonat din lume Doctorul american Samuel Wood (foto medalion), unul dintre fondatorii institutului californian de cercetare "Stemagen
Precedent periculos. Doctorul american Samuel Wood a folosit aceeasi metoda ca si in cazul oii Dolly, primul animal clonat din lume Doctorul american Samuel Wood (foto medalion), unul dintre fondatorii institutului californian de cercetare "Stemagen", a socat comunitatea medicala, dupa ce si-a anuntat ultima realizare. Barbatul pretinde ca a reusit sa isi creeze propriile versiuni embrionare, pornind de la celule ale pielii pe care si le-a recoltat singur, apoi le-a transplantat in ovule provenind de la o donatoare care s-a oferit voluntara. Din marturiile doctorului Wood, dar si ale colegilor care l-au asistat in timpul experimentului, rezulta ca embrionii creati au trait cinci zile, dupa care au fost distrusi. Tratament contra Alzheimer si Parkinson Realizarea lui Wood, prima de acest tip din lume, este considerata o piatra de hotar in domeniul cercetarii, intrucat in viitorul apropiat ar putea fi utilizata in lupta impotriva unor maladii pana acum fara leac, cum ar fi Alzheimer si Parkinson. In cadrul experimentului sau, medicul a luat ovule de la o voluntara care apelase la fertilizarea in vitro si a inlocuit materialul genetic din acestea cu ADN provenind din propriile celule ale pielii. Ovulele au fost fertilizate si astfel s-au nascut embrionii umani. Aceeasi metoda a doctorului Wood a fost utilizata, in 1996, si de Ian Wilmut, creatorul oitei clonate Dolly. Desi realizarea cercetatorului de la "Stemagen" este considerata o reusita exceptionala de catre majoritatea colegilor sai medici, exista, insa, si voci care il blameaza pe Wood. Criticii lui considera ca o "fabricare industriala" de clone umane nu ar face decat sa diminueze miracolul nasterii, producerea de oameni in laborator fiind considerata nesigura, lipsita de necesitate si de etica. Ei mai avertizeaza ca astfel ar putea fi creati bebelusi special pentru vindecarea unor boli, care apoi vor fi distrusi.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.