"Este o minciuna, cine este Dica? Singurul roman care ma intereseaza este Chivu, dar nu am bani", sustine antrenorul Valenciei, Ronald Koeman.

Alti patru jucatori straini sint anuntati ca aproape transferati la Steaua. Dintr-o lista consistenta, pina in acest moment, doar Habibou si "buzoianul" Dino Eze au semnat cu ros-albastrii, insa patronul Gigi Becali sustine ca vor mai veni patru sud-americani. ""In doua, trei zile vor veni patru atacanti. Nu sint definitivate transferurile, dar sint aproape sigure. Doi sint cumparati, iar doi sint cu optiune de vinzare (n.r. - imprumutati cu optiune de cumparare), dar daca i-am cumparat pe toti am ajunge la sase, sapte milioane de euro. Nu mi se pare ca am dat bani multi pe transferuri, pentru ca banii astia trebuie sa-i dai pe un singur jucator daca vrei sa ai pretentii", spune Gigi Becali. Cele mai sigure achizitii sint in acest moment columbienii Daryo Moreno, de la Once Caldas, Pepe Moreno, de la Independiente, si peruanul de la Metalurg Donetk, Andres Mendoza.

La capitolul plecari, o noua lovitura pentru Steaua. Dupa Benfica Lisabona, si Valencia a dezmintit interesul pentru liderul din Ghencea. "Este o minciuna, cine este Dica? Singurul roman care ma intereseaza este Chivu, dar nu am bani. Si Mutu m-ar interesa, insa v-am spus, nu am bani sa-l iau", a declarat antrenorul spaniolilor, Ronald Koeman. In continuare, Gigi Becali este sigur ca-l va transfera pe Dica pentru cinci milioane de euro, dintre care un milion i-l va oferi varului sau Giovanni Becali sub forma de comision.

Radoi, „spartan" rus Spartak Moscova ar fi dispusa sa dea opt milioane de euro pe liderul Stelei.

Abia „transferat" in lotul apt al Stelei, Mirel Radoi s-ar putea desparti inopinat de Ghencea. Revenirea dupa o veche accidentare a fost considerata cel mai important „transfer" al ros-albastrilor de patronul Gigi Becali, care planuieste sa-l reprofileze pe liderul jucatorilor in linia ofensiva, pentru a compensa o eventuala plecare a lui Goian. In schimb, Radoi ar putea pleca in Rusia, la Spartak Moscova, pentru o suma de transfer de aproximativ opt milioane de dolari, anunta cotidianul „Tvoi Deni". „Scouterii clubului moscovit l-au urmarit pe Radoi anul trecut atit la meciurile din campionat, cit si la cele din cupele europene. In curind, antrenorul Stanislav Cercesov va decide daca se vor incepe negocierile pentru aducerea jucatorului sau nu", noteaza sursa citata, care motiveaza interesul rusilor pentru roman prin polivalenta sa. „Radoi este un jucator universal, poate evolua pe mai multe posturi, in centrul liniei de mijloc sau in centrul defensivei, dar, daca este nevoie, poate juca si pe flancuri."

Tot de la rusi vin si sperantele lui Florin Lovin de a evolua in strainatate, dupa ce transferul la Malaga a picat deoarece spaniolii n-ar fi dorit sa plateasca toti banii la parafarea actelor. „Acum, in prim-plan este o oferta din Rusia. Mai sint mici detalii de pus la punct, ramine de vazut ce se va intimpla", a confirmat Lovin, pentru care Becali solicita un milion de euro.

Senegalezul Gueye Mansour a acceptat in cele din urma sa vina la Dinamo, dupa ce initial s-a plins ca a fost pacalit la redactarea contractului, cind a crezut ca a semnat un precontract, dar in realitate semnase pe cinci ani cu Dinamo. „Nu sint ciine, sint om! S-a rezolvat situatia, nu mai am ce face. Sint fotbalist, am jucat in Senegal, apoi am plecat in Elvetia si am ajuns la Poli. Acum voi juca pentru Dinamo. Sper sa nu fie suparati suporterii pe mine pentru ca nu eu am facut asta, ci impresarul. Ma duc sa cistig meciuri si sa dau mai multe goluri decit la Timisoara. Vreau sa cistig campionatul cu Dinamo", a declarat Mansour.

Aceleasi intentii le are si noul sirb al Rapidului, Ranko Despotovici, prezentat ieri oficial in Giulesti. „Primul, pentru ca am fost golgheterul Serbiei si vreau sa fiu si in Romania, iar al doilea, pentru ca vreau sa joc in Liga Campionilor. Nu promit ca voi inscrie 100 de goluri. Promit ca voi lupta in fiecare meci, iar inima mea va bate pentru Rapid", a spus atacantul de 25 de ani. Despotovici va purta numarul 9 pe tricou, acelasi pe care l-a avut pina in iarna Ionut Mazilu.