Animatia in arta contemporana ajunge la MNAC

Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) din Bucuresti verniseaza marti, 22 ianuarie, la ora 19.30, expozitia "Animations/ Fictions ", un grupaj de lucrari imprumutate de MNAC din colectia Fondulului National de Arta Contemporana din Paris. Colectia urmareste modul in care cunoscuti artisti contemporani din Franta si din afara ei au integrat animatia si banda desenata in discursurile lor.

Expozitia, al carei curator este Ruxandra Balaci, va fi deschisa pina in august 2008. (A.P.)

"Cruciada copiilor" devine film

Romanul Florinei Ilis, "Cruciada copiilor", va fi ecranizat anul acesta, in regia lui Constantin Dicu. Cineastul, care a semnat si scenariul adaptat dupa roman, a obtinut finantarea pentru viitorul lungmetraj la concursul de proiecte organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC). Romanul Florinei Ilis, aparut la Editura Cartea Romaneasca, a cistigat cele mai importante premii autohtone pentru proza: Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj , fiind desemnat de revista "Romania Literara" Cartea anului in 2005. Filmul regizat de Constantin Dicu va fi produs de MEDIAPRO PICTURES (A.P.)

Victor Erice la Union

O retrospectiva dedicata lui Victor Erice, unul dintre cei mai importanti regizori spanioli, a fost organizata de Institutul Cervantes din Bucuresti, in colaborare cu Arhiva Nationala de Film si cu sprijinul Filmotecii Ministerului Afacerilor Externe din Spania. Trei filme sint programate incepind de vineri, singura zi in care intrarea este gratuita: "Spiritul Stupului" ("El espíritu de la colmena") 1973, "Sudul" ("El Sur") 1983 si "Soarele gutuii" ("El Sol del Membrillo") 1992. Criticul de film Magda Mihailescu va deschide evenimentul vineri, 18 ianuarie, ora 19.00, la Cinema Union. Filmele vor rula la Cinema Union, incepind de la ora 19.00. (A.P.)