Cinci membri ai lumii interlope din Piatra Neamt au fost retinuti vineri, pentru 24 de ore, fiind cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat, contrabanda calificata cu armament si detinere ilegala de arme si munitii.

Cinci membri ai lumii interlope din Piatra Neamt au fost retinuti vineri, pentru 24 de ore, fiind cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat, contrabanda calificata cu armament si detinere ilegala de arme si munitii.

Potrivit anchetatorilor, retinerea celor cinci a devenit imperioasa dupa ce serviciile secrete au oferit informatii ca acestia intentioneaza sa recurga la violenta pentru a detine controlul asupra zonelor de influenta interlopa din Piatra Neamt. De fapt, spun politistii, doua bande din oras se pregateau de razboi, inarmandu-se si spionandu-se reciproc de la inceputul anului.

Conflictul s-a declansat in noaptea de Revelion, cind, potrivit anchetatorilor, intr-un club din Piatra Neamt a izbucnit un conflict intre banda condusa de Adrian Botez Marin si asa-numita "grupare Donose".

Dupa o bataie soldata cu rani de ambele parti, conflictul a ajuns in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, unde membrii bandei lui Adrian Botez Marin si-au atacat rivalii, fiind necesara interventia fortelor de ordine.

Ulterior, ambele grupari au incercat sa-si atraga sprijin din tara si strainatate pentru a se razbuna. Intre timp, fiecare banda supraveghea casele rivalilor, pentru a le afla intentiile. S-a trecut chiar si la intimidari, contactindu-se persoane din gruparea rivala, pentru a le determina sa nu se implice in conflict. Potrivit politistilor, Adrian Botez Marin l-a trimis la Roma pe Florin Mircea Savu, zis Ciccio, pentru a cumpara arme de foc - revolvere si pistoale cu amortizor. Anchetatorii spun ca detin informatii potrivit carora armele au fost achizitionate de la o filiera care actioneaza in Spania si in Italia, sub comanda lui Ion Clamparu.

Savu a fost indrumat prin telefon de seful sau catre o grupare din care fac parte un roman, un cetatean de origine africana si un cetatean italian, de la care a procurat armament si aparatura de interceptare. Potrivit anchetatorilor, "soldatii" lui Botez Marin au fost instruiti si inarmati in tentativa de a "suprima" gruparea adversa. La perchezitiile facute in casa lui Botez Marin au fost gasite diferite pusti si pistoale, munitie, doua sabii tip samurai, statii de emisie-receptie de diferite tipuri, precum si sapte sticle cu substante inflamabile.

Pe langa Adrian Marin Botez, vineri au mai fost retinuti Costel Acozmei, Sorin Vasile Mazilu, Ion Zavate si Florin Mircea Savu, toti patru membri ai bandei sale. La actiune au participat luptatori din cadrul Grupului Special de Protectie si Interventie "Acvila" din cadrul M.I.R.A., ofiteri ai Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul IGPR, ai Serviciului Roman de Informatii, precum si procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Politistii spun ca nici o persoana retinuta nu avea permis de port-arma.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.