IN MEMORIA LUI VLADUT
Este exact la fel ca bomboana din vitrina: aratoasa, te face sa plescai pofticios cu nasul lipit de geam, dar e imbibata de chimicale otravitoare.

Din ziua in care-l asteptam pe Mos Niculae sa ne faca o

IN MEMORIA LUI VLADUT
Este exact la fel ca bomboana din vitrina: aratoasa, te face sa plescai pofticios cu nasul lipit de geam, dar e imbibata de chimicale otravitoare.

Din ziua in care-l asteptam pe Mos Niculae sa ne faca o vizita si sa ne umple ghetele din geam incepe si pavoazarea "oraselului copiilor" din Constanta. Pomii se imbraca in straie sclipicioase de-ti iau ochii, iar comediile cu mii de beculete care mai de care mai colorate si mai zgolbii, incep invarteala... O feerie dupa lasarea serii!... atat timp cat ramai sa-l privesti de departe. Copilul ma trage de mana: "Mama, mama, vreau si eu acolo!". In ochii lui cascati de incantare lucesc sturlubatic luminitele si forfota sarbatoreasca. Am pornit, contaminata si eu de o bucurie copilareasca, si am patruns cu pas vioi in parc... insa entuziasmul mi-a scazut brusc. In afara imbulzelii, fireasca de altfel, ma sufoca aceleasi chioscuri uratele, ticsite de marfa proasta si jalnic etalata, pe care le-am tot vazut an de an. In rest: floricele reci si nesarate, noroi, mizerie si o cacofonie zgomotoasa care-ti agreseaza urechile si nervii, cu pretentia absurda de a fi numita muzica. Fiecare comerciant de distractii isi regleaza volumul boxelor la un nivel de decibeli care-ti terciuieste creierul, emanand zgomotos noxe ce-ti zgarie urechea intr-o manelareala de nedescris. Este urat in toata puterea cuvantului. Si la fel de poluant. Si ma refer la poluarea fonica, ce invadeaza creierele tu-turor, dar mai ales pe-ale copiilor.

Tot cu pas vioi, insa acum deja din alte considerente - mai putin entuziaste, am parcurs oraselul lasandu-mi pustiul sa se bucure in masinariile dorite. Si am plecat in viteza sperand sa nu mai revin prea curand, gandindu-ma ca "oraselul copiilor" ar trebui sa se numeasca "mocirla manelelor", dar cu alinarea ca de departe arata chiar frumos.

Sunt extrem de revoltata! Revoltata ca trebuie sa suport cacofonia lamentabila numita manea in spatii publice si mai ales in spatii destinate copiilor. Este o poluare mult mai marsava decat fumul de tigara, pentru ca otraveste creierul, mintea si educatia, dar nimeni nu pare sa observe asta si sa ia masura de a o eradica din spatiul public. Despre fumat suntem amenintati de o buna bucata de vreme ca va fi interzis peste tot, fara ca cineva sa se deranjeze sa gaseasca o formula de compromis, care in alte tari mai europene decat a noastra s-a gasit. Si fara ca cineva sa se oboseasca sa ne intrebe ce parere avem despre asta. Dar cu manelele? Ce facem? Nu dauneaza si ele oare la fel de grav sanatatii?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.