Autoritatile din Vrancea i-au invitat la Focsani, la manifestarile de aniversare a 149 de ani de la Unirea Principatelor Romane, atit pe presedintele Traian Basescu, cit si pe premierul Calin Popescu Tariceanu si toti membrii Guvernului, insa nu a fo
Autoritatile din Vrancea i-au invitat la Focsani, la manifestarile de aniversare a 149 de ani de la Unirea Principatelor Romane, atit pe presedintele Traian Basescu, cit si pe premierul Calin Popescu Tariceanu si toti membrii Guvernului, insa nu a fost primita nici o confirmare de participare. "I-am invitat la eveniment pe presedintele Traian Basescu, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu si pe toti membrii Guvernului. Deocamdata nu am primit nici o confirmare. Probabil ca in cursul zilei de luni vom afla cine ne va onora cu prezenta", a declarat vineri prefectul de Vrancea, Dragos Mircea, citat de MEDIAFAX. Potrivit acestuia, pentru manifestarile de anul acesta din Piata Unirii din Focsani, care vor consta intr-un moment evocator "Mos Ion Roata si Unirea", ce ii va avea ca personaje pe Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu si Mos Ion Roata, urmat de un moment muzical dedicat "Micii Uniri", Guvernul a alocat 50.000 de lei. Tot in 24 ianuarie, Consiliul Judetean Vrancea va inaugura si Muzeul Unirii din Focsani. Acesta se va afla intr-o cladire din centrul municipiului Focsani, unde a functionat, in 1859, vama dintre Moldova si Tara Romaneasca, imobilul fiind complet restaurat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.