Ministrul Mediului, Korodi Attila, a propus ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, elaborarea unui proiect de lege ce prevede ca transportul de marfuri sa se realizeze prin CFR. "In Ungaria exista rampe de urcare si de coborire din trenuri speci
Ministrul Mediului, Korodi Attila, a propus ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, elaborarea unui proiect de lege ce prevede ca transportul de marfuri sa se realizeze prin CFR. "In Ungaria exista rampe de urcare si de coborire din trenuri special pentru tiruri. Trenurile care le transporta au ruta fixa", a argumentat Korodi Attila. Ministrul spune ca va avea intrevederi cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si apoi cu cei ai transportatorilor. Potrivit lui Korodi, punerea in practica a acestui proiect va reduce emisiile de CO2. Pe de alta parte, reprezentantii transportatorilor nu sint de acord cu acest proiect. "Este o aberatie. Poate fi un dezastru pentru transportul de marfa, din cauza ca infrastructura CFR este degradata. In plus, unele linii s-au desfintat ori s-au privatizat", a declarat Romeo Medan vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Romani.

Ministrul Korodi anunta masuri extreme si in cazul transportului de materiale de constructii. El ameninta ca masinile care transporta deseurile din constructii vor fi confiscate, daca nu respecta normele de mediu. "Amenzile aplicate constructoriilor nu ii afecteaza, avind in vedere ca afacerile in domeniul constructiilor sint profitabile", a declarat Korodi Attila, ministrul Mediului. Vom inaspri amenzile, iar patronii care au masinile de transportat deseurile neacoperite si cu rotile murdare vor ramine fara ele, a adaugat ministrul. Fiecare santier va trebui dotat cu rampe de spalare a masinilor. Autovehiculele vor trebui spalate la iesirea din incinta santierului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.