Desi ne aflam in mijlocul iernii din punct de vedere calendaristic, in urmatoarele trei zile vremea va avea aspect de primavara. Temperaturile inregistrate se vor situa cu 8-10 grade peste valorile normale ale acestei perioade. In jumatatea nord
Desi ne aflam in mijlocul iernii din punct de vedere calendaristic, in urmatoarele trei zile vremea va avea aspect de primavara. Temperaturile inregistrate se vor situa cu 8-10 grade peste valorile normale ale acestei perioade. In jumatatea nordica a tarii se vor inregistra precipitatii slabe, in vreme ce in Muntenia si Oltenia precipitatiile vor fi destul de izolate si se vor manifesta mai ales sub forma de burnita. Starea vremii 19 ianuarie 2008 Daca pana acum zilele lui ia-nuarie au fost caracteristice anotimpului de iarna, cu cele mai scazute temperaturi nocturne, in urmatoarele trei zile, schimbarea va fi majora, cu aspect de primavara, determinata de cuplajul dintre doi centri barici mari. Circulatia atmosferica va favoriza transportul de aer cald in zona tarii noastre, pe o panta dominant vestica, dar si trecerea rapida a unei periferii frontale de la vest la est. Ca urmare, pe un fond termic in crestere treptata pana la valori ce vor depasi 8-10 grade normele climatice zilnice, in jumatatea nordica vor fi innorari si precipitatii slabe, mai ales ploi, iar in rest, vremea va fi in ameliorare. (meteorolog Doina Marasoiu) BUCURESTI Azi (sambata): Cerul va fi noros si indeosebi dimineata si noaptea va fi ceata, posibil asociata cu burnita. Vantul va sufla in general slab. Maine (duminica): Cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 5 C, iar minima: -2 C. Poimaine (luni): Cerul va fi variabil, iar dimineata vor fi conditii de ceata. Maxima: 7 C, iar minima: -1 C. La munte Azi (sambata): Cerul va fi mai mult noros si indeosebi seara si noaptea vor cadea precipitatii mixte in Occidentali si in nordul Orientalilor. In restul zonei montane izolat vor fi conditii sa fulguiasca. Maine (duminica): Cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse in Orientali si in Apuseni si local in rest vor fi precipitatii. Poimaine (luni): Cerul va fi variabil, mai mult noros in nordul Orientalilor, unde vor fi precipitatii sub forma de ploaie, posibil lapovita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.