Invatatorul, ca sa nu-i zic "profesor", s-a speriat ca a mers prea departe cu batu-n hula, pe post de carma, in cazul Nicolai si a incercat sa explice "neamurilor" sale din cambuza ca invocarea "nenorocitului dosar de cadre" al Noricai (cum ii zice

Invatatorul, ca sa nu-i zic "profesor", s-a speriat ca a mers prea departe cu batu-n hula, pe post de carma, in cazul Nicolai si a incercat sa explice "neamurilor" sale din cambuza ca invocarea "nenorocitului dosar de cadre" al Noricai (cum ii zice Tariceanu) este, de fapt, nu un apel la facaturile Securitatii Ceausiste, ci la o onorabila crestomatie de texte si criterii "profesionale": "Pentru ca foarte multi vorbesc de dosar de cadre, dosar de la Securitate sau nu stiu ce dosar, nu pot sa cred decat ca unii sunt rau intentionati, altii sunt lipsiti de moralitate si altii nu cunosc legea" (conform comunicatului oficial din 16 ianuarie)! I-auzi! Am ajuns si lipsit de moralitate, la alegere! Ce tigva de cameleon politic, impaiata cu praf de vasla sau care geniu pustiu cu harul la catarg ar putea sa aduca Legea 303 din 2004, cu privire la statutul magistratilor, in sprijinul ideii ca ce s-a aruncat pe piata chiar e un dosar profesional?

"Pentru ca suspectez si multa rea-credinta, fie la politicieni, fie la unii reputati analisti, as vrea sa va citesc un paragraf din Legea 303 din anul 2004 (...), care spune la art. 42, alin. 1: 'Evolutia carierei de judecator sau procuror se consemneaza in fisa din dosarul profesional, care se intocmeste si se pastreaza de Consiliul Superior al Magistraturii>>. Ar fi corect ca acestei prevederi legale din 2004 sa ii spunem ca e dosarul de Securitate?"

Sigur, iti vine sa te crucesti de atata prostie, daca, vorba Invatatorului, aici nu ar fi mai "multa rea-credinta" decat tembelism! Pai, legea din 2004 sigur ca se refera la "dosare profesionale", de vreme ce ele se "intocmesc la Consiliul Superior al Magistraturii", institutie care apare dupa epoca de trista amintire a "dosarelor de cadre" Ceausisto-Securiste! Ca doar nu era sa prevada legiuitorul, in 2004, o formula de tipul: "Evolutia carierei de judecator sau procuror se consemneaza in fisa din dosarul profesional, care se intocmeste si se pastreaza de Consiliul Superior al Magistraturii, cu precizarea ca dosarele intocmite inainte de 1990 sunt niste nenorocite de dosare de cadre Ceausisto-Comunisto-Securiste"! Cum? Asa se acopera Invatatorul pentru imunda sa scaldare in laturile pestilentiale scurse din stiloul securistului de la cadre, care i-a intocmit dosarul Noricai Nicolai in "Epoca de Aur"? Dosar in care i se recomanda: "Totodata, este necesar ca procurorul Clinci Norica sa manifeste mai multa grija in alegerea anturajelor pe care le frecventeaza!" (vezi JN din 13 ianuarie).

Ce zici, Invatatorule! Cine avea grija de anturajul tau, cand, dupa propria marturisire, frecventai bordelurile planetare ("acknowledged he frequented brothels while a sailor during the communist era", Associated Press, International Herald Tribune, 24 noiembrie 2006)? Vreo instanta "profesionala"? Sau bravul Partid Comunist si banala Securitate Ceausista?

Acest "Cap de Parama" ne trimite, ca pe idioti, dupa dosarul de cadre al Noricai, adica "nu stiu unde": "Dosarul de cadre al doamnei Norica Nicolai, ca fost presedinte al unei organizatii de baza a Partidului Comunist, se afla, probabil, in arhivele locale ale fostului PCR sau nu stiu unde"! Adica, el, Invatatorul, nu asa ceva ne-a pus pe masa, ci o adevarata "mapa profesionala"! Stii, ceva, Invatatorule? Stii, tu, care este diferenta intre ce nu stii tu si ce stiu eu? Uite, tu "nu stii unde" e dosarul de cadre al Noricai, iar eu stiu unde te-as trimite... dupa el! Ce zici, facem schimb de informatii, asa ca intre "securisti"?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.