PROCES - Cazul Mailat - cercetari in tara
Aparatorul lui Romulus Mailat, romanul de etnie roma acuzat de uciderea italiencei Giovanna Reggiani, a cerut extinderea cercetarilor in acest caz in Romania, informeaza ASGmedia. "Dovezile impotriva clientului meu continua sa evidentieze presupusa sa vinovatie, dar sunt inca si dubii serioase si din aceasta cauza cercetarile continua in Romania", a declarat aparatorul. Avocatul va propune interogarea unor persoane care au locuit in acceasi tabara cu Mailat, dar au fost repatriate in Romania. Familia lui Mailat (foto) s-a intors in tara la cateva zile de la uciderea italiencei.

SPANIA - Romani banuiti de rapirea fetitei
Familia unei fetite de 5 ani din localitatea spaniola Huelva crede ca micuta ar fi fost rapita, in urma cu aproape o saptamana, de imigranti romani, care au actionat "din invidie sau razbunare", potrivit El Mundo. Parintii cred ca disparitia lui Mari Luz Cortes este legata de un incident cu o piata ambulanta pe care o administreaza familia. Tatal micutei spune ca doi straini au venit sa ceara de lucru in aceasta piata si ca i-a refuzat, iar acestia s-ar fi razbunat rapind-o pe fata.

ACUZATII - Au agresat o colega
Un italian si doi romani in varsta de 14 ani sunt acuzati ca au agresat sexual o colega, potrivit Il Messagero. Victima, in varsta de 15 ani, eleva, s-a plans profesorilor si apoi politistilor ca cei trei au atras-o intr-un loc mai ascuns din scoala si au atins-o in zonele intime. Baietii ar fi filmat cele intamplate si au amenintat-o pe fata ca vor publica inregistrarea pe internet daca vor fi denuntati. Adolescenta ar fi scapat doar dupa ce a strigat dupa fratele ei, elev la aceeasi scoala.

VENETIA - A incercat sa-i salveze pe italieni
Un roman se afla in spital, dupa ce s-a intoxicat incercand sa salveze doi muncitori italieni din cala unei nave panameze acostata in portul venetian Paorto Marghera, informeaza Reuters Italia. Muncitorii italieni, care intrasera in cala pentru a descarca soia, n-au mai putut fi insa salvati. Ei au murit in urma intoxicarii cu substantele folosite pentru a scapa soia de paraziti. Vasul a fost sechestrat, iar sindicatele din Italia au initiat o greva in porturi, pentru a atrage atentia Guvernului asupra numeroaselor accidente de munca petrecute in ultimul timp.