Corespondenta din Chisinau
Jurnalista din Republica Moldova, Natalia Morari, a fost expulzata din Rusia, deoarece "periclita securitatea statului, asigurarea ordinii publice si sanatatea populatiei".


Acesta este raspuns

Corespondenta din Chisinau
Jurnalista din Republica Moldova, Natalia Morari, a fost expulzata din Rusia, deoarece "periclita securitatea statului, asigurarea ordinii publice si sanatatea populatiei".

Acesta este raspunsul pe care jurnalista Natalia Morari l-a primit din partea Ambasadei Rusiei la Chisinau. Jurnalista din Republica Moldova lucreaza pentru publicatia moscovita The New Times. In scrisoarea semnata de consulul rus din Chisinau se mentioneaza ca decizia de a nu primi jurnalista in Rusia a fost luata in baza unui act legislativ. Respectiva lege interzice intrarea unor cetateni in Rusia din considerente ce tin de securitatea statului, asigurarea ordinii publice si protejarea sanatatii populatiei. Natalia Morari sustine ca responsabilul de la ambasada a mai informat-o ca intrarea sa in Rusia ii este interzisa pentru o perioada nedeterminata.

SCORNELI. La sfarsitul anului trecut, granicerii rusi i-au interzis Nataliei Morari sa intre in Rusia prin Aeroportul "Domodedovo", facand trimitere la niste indicatii ale serviciilor secrete ruse. Jurnalista din Republica Moldova sustine insa ca altele au fost motivele pentru care ea nu mai este primita in Rusia. Natalia e ferm convinsa ca numai motive de ordin politic au dus la expulzarea sa, deoarece, pana atunci, ea scrisese o serie de articole incisive la adresa Kremlinului. In ultimul sau articol, intitulat "Fondul negru al Kremlinului", jurnalista a descris o schema ilegala de finantare, de catre Kremlin, a partidelor politice in actuala campanie electorala. In articolul citat apar nume concrete, denumiri de banci in care sunt pastrati banii, precum si sume concrete repartizate din "aparatul de casa" al administratiei prezidentiale ruse.

AMENINTATA. Jurnalista sustine ca anterior i s-a sugerat telefonic sa renunte la investigatie, spunandu-i-se ca este "prea tanara ca sa o sfarseasca rau din cauza unui articol". Mai multe organizatii internationale de media au sarit in apararea jurnalistei, iar Centrul Independent de Jurnalism din Moldova a solicitat interventia Ministerului moldovean de Externe, interventie care insa intarzie sa apara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.