Cristian David (foto), ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a declarat ieri ca a hotarat extinderea controalelor interne in privinta plecarii din tara a lui Omar Hayssam.

Cu prilejul bilantului Politiei de Frontie

Cristian David (foto), ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a declarat ieri ca a hotarat extinderea controalelor interne in privinta plecarii din tara a lui Omar Hayssam.

Cu prilejul bilantului Politiei de Frontiera, seful de la Interne a explicat ca a luat aceasta decizie dupa aparitia unor noi informatii in aceasta privinta, o data cu publicarea convorbirilor telefonice ale sirianului cu procurorul Ciprian Nastasiu. "Am decis extinderea unor verificari si controale interne la nivelul structurilor responsabile din MIRA, urmand a afla modalitatile in care acesta a iesit din tara in anul 2006", a spus David.

Intrebat care sunt structurile controlate, David a mentionat Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, Politia de Frontiera si Politia Romana. Mai mult, ministrul a precizat ca o ancheta similara a mai avut loc dupa "disparitia" sirianului, fiind reluata acum, pe fondul aparitiei unor noi informatii, respectiv a transcrierilor convorbirilor telefonice dintre procurorul Nastasiu si Hayssam. David a declarat ca deocamdata nu exista elemente care sa demonstreze ca MIRA a avut vreo implicare in cazul interceptarii convorbirii celor doi.

"PROFESORUL". Omar Hayssam, condamnat in lipsa la 20 de ani de inchisoare, in procesul in care este acuzat de acte de terorism in legatura cu rapirea a trei jurnalisti romani in Irak, in 28 martie 2005, sugereaza, in cadrul unor convorbiri cu Nastasiu, ca plecarea sa a fost aranjata la varf, totul fiind legat de un personaj misterios numit "Profesorul". Tot la bilantul pe 2007 al Politiei de Frontiera ministrul a explicat ca la nivelul MIRA a fost constituit un grup de lucru din care fac parte reprezentanti ai Politiei de Frontiera si ai Politiei Romane care elaboreaza planul de "fuzionare" al celor doua structuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.