Poate deloc surprinzator, un scandal politic intre palate este dublat de altele care fac rating la popor.

Piata transferurilor de iarna a cunoscut un boom in aceasta saptamina, impresarii deghizati in procurori la DNA anuntind ca au in
Poate deloc surprinzator, un scandal politic intre palate este dublat de altele care fac rating la popor.

Piata transferurilor de iarna a cunoscut un boom in aceasta saptamina, impresarii deghizati in procurori la DNA anuntind ca au inceput marcajul penal pentru probabil cea mai buna echipa a conducatorilor care vad in negru ecologista culoare a valutelor. Fratii Becali, Padureanu, Borcea, Copos, Netoiu, Meme si alti corifei ai fotbalului au fost primii titularizati pe postul de urmarit penal, in timp ce Nicolae Badea, Marian Iancu sau Gigi Becali deocamdata isi fac incalzirea, prin joc de glezne, in comisiile rogatorii.

Captura este frumoasa, dar deocamdata pare doar o poveste pescareasca spusa la gura sobei. Acuzatiile au venit din nou la presiunea mediatica, la pachet cu telenovela Elodia&Cioaca, la doar citeva zile dupa devoalarea mapei profesioniste a procurorului Norica Nicolai si la doar o zi dupa diferentele de opinie intre palate pe marginea avizului dat de Basescu pentru anchetarea a opt ministri. In plus, nu trebuie sa fii "un Hagi al evaziunii fiscale", vorba lui Bodu, pentru a-i lasa in ofsaid pe procurori. Cel mai mare prejudiciu, circa yece milioane de euro, a fost gasit in contabilitatea cluburilor, or acestea, partase la matrapazlicurile regizate de impresari si beneficiare ale unor comisioane capabile sa provoace amnezii temporare la audieri, nu vor fi niciodata parte vatamata in acest dosar. In acest caz, logic, dispare si prejudiciul adus la bugetul de stat, daca nu mai exista impozit la prejudiciul cluburilor. Iar transferul fotbalistilor prin paradisuri fiscale nu este singura afacere din Romania care evita plata unor impozite. Ramine Federatia Romana de Fotbal, care ar putea sa reclame un prejudiciu avind la adapost si regulamentele internationale, care interzic unor persoane fizice sau juridice sa detina drepturi asupra unor jucatori de fotbal, cluburile fiind singurele abilitate sa faca astfel de tranzactii. Cu FIFA aliat, ar putea fi demolata reteaua de off-shore-uri, dar atitia ani de complicitate sint martori ca nu se va intimpla acest lucru. Si asa, Ioan Becali, devenit Giovanni in lumea fotbalului, va povesti nepotilor si jurnalistilor italieni cum si-a decorat el casa dupa filmul "Scarface" si cum a fost aproape de a-si gasi sfirsitul precum celebrul Al Capone, din cauza unor "nenorocite de impozite".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.