Arpad Dobre Cursul leu-euro a oscilat in ultimul timp, tendinta clara fiind de slabire a monedei noastre nationale, dar analistii spun ca nu va trece de 4 lei/euro. Cursul a inceput sa evolueze in defavoarea leului inca din septembrie anul trecut, d
Arpad Dobre Cursul leu-euro a oscilat in ultimul timp, tendinta clara fiind de slabire a monedei noastre nationale, dar analistii spun ca nu va trece de 4 lei/euro. Cursul a inceput sa evolueze in defavoarea leului inca din septembrie anul trecut, dar specialistii compartimentelor de prognoza ale bancilor romanesti de top sustin ca euro nu va creste peste 3,9 lei, deoarece, la acel nivel, Banca Nationala ar putea interveni ferm. De altfel, in urma cu doua zile, reprezentantii BNR au avertizat ca se vor lua toate masurile necesare pentru atingerea tintei de inflatie pe 2008, fapt ce a dus imediat la aprecierea monedei nationale de la peste 3,7 lei/euro la 3,68 lei/euro. Informarea, fie si doar estimativa, asupra cursului valutar din vara permite celor care au luat credite in euro, achitate cu lei, sa-si faca un plan financiar referitor la cat vor cheltui cu ratele bancare, inainte de concediile estivale din acest an. Previziuni valutare Unii dealeri ai bancilor comerciale cred ca euro nu va depasi 3,4 lei la sfarsitul lunii iunie 2008, in vreme ce altii estimeaza un nivel de 3,7 lei/euro. Conform unui studiu realizat de Business Magazin, Credit Europe Bank si Leumi Bank mizeaza pe un curs de pana la 3,4 lei/euro la inceputul verii, iar BCR estimeaza 3,45-3,5 lei/euro. Mai putin optimisti sunt analistii de la Banca Transilvania si de la ING, care vad un euro de circa 3,65 de lei, iar cei mai pesimisti sunt dealerii de la Eximbank si Libra Bank, prognoza lor situandu-se in jurul valorii de 3,7 lei/euro la sfarsitul lunii iunie. In aceste conditii, o rata de 100 de euro v-ar putea costa inainte de concediu intre 335 de lei si 370 de lei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.