Bulgaria a semnat vineri acordul cu Rusia pentru participarea la proiectul gazoductului South Stream. Acesta a fost incheiat in timpul unei vizite a lui Vladimir Putin la Sofia. Potrivit intelegerii, Rusia si Bulgaria vor detine fiecare 50% din actiu
Bulgaria a semnat vineri acordul cu Rusia pentru participarea la proiectul gazoductului South Stream. Acesta a fost incheiat in timpul unei vizite a lui Vladimir Putin la Sofia. Potrivit intelegerii, Rusia si Bulgaria vor detine fiecare 50% din actiunile companiei ce va gestiona conducta. Gazoductul va traversa Marea Neagra, apoi Bulgaria si se va bifurca spre Grecia si Italia, in sud, respectiv Serbia, in nord. Aceasta va fi o ruta de transport pentru gazul rusesc spre vestul Europei.

Semnarea acordului pentru proiectul South Stream pune in pericol planul de constructie al unui alt gazoduct, botezat Nabucco. Acesta ar urma sa transporte gazul din regiunea caspica in Occident, prin Georgia si Turcia. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.