Managerul de la Renault sustine ca Alonso se aseamana cu fotbalistul argentinian, in timp ce "unicul Maradona ramine Senna".

„Unicul Maradona care a existat in Formula 1 a fost Ayrton Senna. Schumacher a fost la un alt nivel, ar putea fi comparat cu Van Basten. Alonso este Messi, care mereu face putine greseli", a declarat managerul Renault, Flavio Briatore, care este si actionar la clubul de fotbal Queens Park Rangers FC.

Briatore se asteapta ca noul sau pilot, brazilianul Nelsinho Piquet, coechipierul lui Alonso la Renault, sa fie ca Pato (AC Milan). Finlandezul Kimi Raikkonen, campion mondial en titre cu Ferrari, este comparat de Briatore cu Luca Toni, atacantul italian de la Bayern München: „Vorbeste putin, aproape deloc, dar mereu obtine rezultate".

Despre celalalt pilot de la Ferrari, brazilianul Felipe Massa, Briatore spune ca ii seamana lui Gianluca Zambrotta (fundasul italian de la FC Barcelona), „un mare muncitor", in timp ce pe englezul Lewis Hamilton il considera un Didier Drogba (Chelsea), „mult mai bun decit il crede lumea".

In ceea ce priveste echipele, Briatore compara Ferrari cu Internazionale Milano. „A cistigat mult. Noi (Renault) sintem Juventus Torino, pentru ca in ultima vreme am cistigat mai putin decit Inter", a subliniat Briatore, uitind sa completeze ca ambele grupari au fost implicate in scandaluri internationale, coruptie la fotbal si spionaj la Formula 1.

Briatore are, alaturi de Bernie Ecclestone, 70 la suta din actiunile clubului Queens Park Rangers, din liga secunda. El a anuntat ca alte 20 la suta sint detinute de „un prieten, locul patru in topul celor mai bogati oameni din lume: se numeste Mittal, este regele otelului". Restul de 10 la suta din actiuni sint impartite egal intre italianul Ugo Colombo si Jeff Sofer.

Flavio Briatore a spus ca il prefera pe Kaka in fata lui Ibrahimovici si pe Ronaldo in locul lui Ronaldinho. „Adevaratul «fenomen» continua sa fie Ronaldo. Vad ca este mai gras, dar reuseste mereu sa se demarcheze", a afirmat Briatore.

In ceea ce-i priveste pe tehnicieni, Briatore spune ca il prefera pe Fabio Capello in fata lui Arrigo Sacchi, desi recunoaste ca pentru viitorul formatiei engleze l-ar alege pe portughezul Jose Mourinho. Ca presedinte de club il alege pe Silvio Berlusconi (AC Milan) in fata lui Massimo Moratti (Internazionale Milano). Visul lui Briatore in fotbal este ca in patru ani QPR sa ajunga in Liga Campionilor. „Am atinge cel mai inalt nivel daca am intilni AC Milan", a completat Briatore.