Pe datorie. Cei care vor o afacere pe cont propriu pot obtine microcredite de la banci Daca v-ati infiintat recent o firma si va trebuie bani sau aveti o afacere, dar vreti s-o dezvoltati, solutia ar putea fi creditele pentru IMM. Mai toate bancile
Pe datorie. Cei care vor o afacere pe cont propriu pot obtine microcredite de la banci Daca v-ati infiintat recent o firma si va trebuie bani sau aveti o afacere, dar vreti s-o dezvoltati, solutia ar putea fi creditele pentru IMM. Mai toate bancile au in portofoliu produse de creditare pentru intreprinderi mici si mijlocii, microintreprinderi si chiar pentru persoane fizice autorizate, iar unele ofera imprumuturi chiar si firmelor nou-infiintate. Intreprinzatorii pot cere si perioade de gratie de cateva luni, timp in care nu au de platit aproape nimic si pot incepe activitatea fara a fi constransi sa plateasca ratele. Limite de creditare Firmele recent infiintate pot cere creditul Start-Up (maximum 35.000 de lei) sau Start-Up Plus (maximum 85.000 de lei) de la Banca Transilvania. Institutia ofera creditul pe o perioada de pana la 5 ani, cu o perioada de gratie de 6 luni, iar firma creditata beneficiaza inclusiv de consultanta in afaceri. De la BRD Societe Generale se poate obtine creditul Expert, prin care se pot finanta o serie de dotari materiale, instalatii, mobilier, mijloace de transport etc. De exemplu, o persoana fizica autorizata (PFA) poate cere un credit de pana la 25.000 de euro pe cinci ani, cu 9% dobanda/an si va plati o rata de circa 520 de euro pe luna. Daca aveti deja o afacere pusa "pe roate", puteti cere credite pentru IMM si de la Raiffeisen Bank si Bancpost. Utilizare Gama afacerilor finantate cu bani de la banci este, practic, nelimitata. Cele mai profitabile par a fi afacerile imobiliare, iar in acest scop puteti cere un credit de investitii imobiliare de la BCR. De asemenea, daca aveti la dispozitie o suprafata de circa 100 de metri patrati (un beci, o pivnita in buna stare, de exemplu), puteti incepe o afacere cu o ciupercarie. Investitia initiala nu depaseste 10.000 de euro si poate fi recuperata in maximum un an si jumatate, dupa care intrati pe castig net. Detalii pe www.pleurotus.go.ro sau http://pleurotus.daky.ro/ ciuperci.htm.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.