Prevenire. Autoritatile iau masuri de siguranta fara precedent, de teama unui atentat terorist la summitul NATO, din luna aprilie Politia va tine sub un control atent peste 1.500 de cetateni arabi care locuiesc in Romania si detin arme de vanatoare,
Prevenire. Autoritatile iau masuri de siguranta fara precedent, de teama unui atentat terorist la summitul NATO, din luna aprilie Politia va tine sub un control atent peste 1.500 de cetateni arabi care locuiesc in Romania si detin arme de vanatoare, in conditiile in care, intre 2 si 4 aprilie, la Bucuresti, va avea loc summitul NATO, iar nivelul de alerta terorista va fi mult ridicat. In acest sens, in tara noastra vor veni personalitati cu grad de importanta "0", ca George Bush, cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Nicolas Sarkozy, fiind asteptat inclusiv presedintele rus Vladimir Putin. Drept urmare, ca masura de siguranta, politistii specializati in arme, explozivi si substante toxice vor verifica pana in aprilie toti posesorii de arme letale, prioritari fiind vanatorii de origine araba. Surse din politie sustin ca oamenii legii vor merge acasa la vanatori pentru a stabili daca armele sunt tinute in conditii corespunzatoare si daca nu cumva au pierdut sau li s-a furat vreo pusca. In plus, politistii urmeaza sa verifice si daca pe numele posesorilor de arme s-a inceput cercetarea penala, fapt care ar conduce la suspendarea permisului si retragerea armelor sau, mai grav, au suferit deja o condamnare, fapt care atrage dupa sine anularea autorizatiei de portarma. Pana la summit, politistii trebuie sa verifice in jur de 90.000 de vanatori care au impreuna peste 130.000 de arme.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.