Valul de gripa care a cuprins unele tari europene va ajunge si in Romania. Specialistii de la Institutul Cantacuzino sustin ca in urmatoarea luna ne vom confrunta cu primele cazuri serioase de gripa. Peste 17 mii de persoane au fost diagnosticate cu
Valul de gripa care a cuprins unele tari europene va ajunge si in Romania. Specialistii de la Institutul Cantacuzino sustin ca in urmatoarea luna ne vom confrunta cu primele cazuri serioase de gripa. Peste 17 mii de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie numai in ultima saptamana, iar alte peste 42 de mii au ajuns la spital cu infectii respiratorii. Opt persoane sunt suspecte de imbolnavire cu virus gripal, dar pentru aceste cazuri se asteapta rezultatele de laborator.

Centrul de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului Cantacuzino nu a izolat nici un virus gripal in acest an. Specialistii de aici cred insa ca se vor confrunta cu destule cazuri, pentru care vor fi pregatiti.

Medicii ii sfatuiesc pe oameni sa respecte normele minime de igiena si sa-i fereasca mai ales pe copii de imbolnaviri.

Principalele simptome ale virusului gripal sunt febra mare, dureri de cap, tusea persistenta, dar si durerile musculare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a atras atentia ca in acest sezon rece, imbolnavirile de gripa ar putea fi provocate de o noua tulpina de virus, numita Solomon Islands, tulpina care in Romania nu a mai circulat in ultimii sase ani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.