Un avion de pasageri a ratat aterizarea pe Aeroportul Heathrow, din Marea Britanie. Toti pasagerii au fost evacuati prin iesirile de urgenta ale aeronavei, trenul de aterizare fiind complet distrus, relateaza editiile electronice ale ziarelor londone
Un avion de pasageri a ratat aterizarea pe Aeroportul Heathrow, din Marea Britanie. Toti pasagerii au fost evacuati prin iesirile de urgenta ale aeronavei, trenul de aterizare fiind complet distrus, relateaza editiile electronice ale ziarelor londoneze. Avionul a aterizat cu cateva sute de metri inaintea pistei, contactul cu solul producandu-se la numai cativa metri de gardul aeroportului, in proximitatea unei sosele aglomerate. Din primele informatii, se pare ca doar trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, pentru leziuni superficiale. Aeronava apartine companiei British Airways si este un Boeing 777, cu peste 100 de locuri. Activitatea pe pista sudica a aeroportului, cel mai mare din Marea Britanie, a fost blocata - dar cealalta pista a ramas deschisa, desi decolarile si aterizarile au fost intrerupte timp de cateva zeci de minute, pentru ca masinile de pompieri de seviciu au fost trimise la locul incidentului. Pe aeroport se afla si premierul britanic Gordon Brown, care trebuia sa plece in China, intr-o importanta vizita in care este insotit de cei mai mari industriasi britanici, in cautare de contracte importante.Decolarea avionului oficial fusese intarziata deja inaintea incidentului, din cauza faptului ca, fara preaviz, au fost introduse, in aceasta dimineata, noi masuri de control al accesului pe aeroport, masuri decise de ministrul transporturilor din cabinetul Brown.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.