Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva a zece oameni din lumea fotbalului, pentru savarsirea de infractiuni de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit unui comunicat remis prese
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva a zece oameni din lumea fotbalului, pentru savarsirea de infractiuni de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit unui comunicat remis presei joi de catre DNA.

Lista celor zece urmariti penal de procurorii anticoruptie:
1. Becali Ioan, impresar
2. Becali Victor, impresar
3. Copos Gheorghe, presedintele si patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti
4. Puscoci Sica, avocat
5. Stoica Mihai, fost director al clubului de fotbal Otelul Galati
6. Borcea Cristian, presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo
7. Stoenescu Mircea, fost presedinte al clubului de fotbal Dinamo
8. Padureanu Jean, presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistri
9. Popescu Gheorghe, impresar
10. Netoiu Gheorghe, actionar la clubul de fotbal Dinamo

Persoanele mentionate, impreuna sau in parte, prin tranzactii ilegale si folosire de interpusi, au externalizat peste 10 milioane de euro, sume cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat, sustine DNA.

De asemenea, procurorii afirma ca prin neinregistrarea in contabilitatea celor patru cluburi - Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati - a veniturilor rezultate din transferuri si implicit prin diminuarea veniturilor impozabile, bugetul de stat a fost prejudiciat cu o suma de peste 1,7 milioane de euro.

Totodata, raportat la valorile reale ale sumelor de transfer, nu s-a perceput de catre Federatia Romana de Fotbal procentajul aferent fiecarui transfer, in conformitate cu reglementarile interne, prejudiciul in dauna FRF totalizand aproximativ 600.000 euro - adauga DNA.

Toti cei zece cercetati - George Copos, Mihai Stoica, Ioan Becali, Victor Becali, C. Borcea, Netoiu, Gica Popescu, Stoenescu Mircea, Jean Padureanu si Puscoci Sica - au luat la cunostinta, in perioada 14 - 17.01.2008, infractiunile pentru care sunt cercetati, potrivit art.6 alin3 din Codul de Procedura Penala. Ei risca o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si opt ani, pentru acuzatia de evaziune fiscala. De asemenea, ei vor fi obligati sa plateasca impozitele aferente respectivelor sume.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.