"Unii specialisti considera ca, oricat de bune ar fi, aceste solutii filtreaza cam 90% din pericolele la care copiii sunt expusi atunci cand folosesc internetul. Ramane, asadar un procent de 10% care poate fi acoperit prin educatie", a declarat direc
"Unii specialisti considera ca, oricat de bune ar fi, aceste solutii filtreaza cam 90% din pericolele la care copiii sunt expusi atunci cand folosesc internetul. Ramane, asadar un procent de 10% care poate fi acoperit prin educatie", a declarat directorul general al Gecad Net, Gabriela Mechea.
Directorul Gecad mai spune ca in cazul in care un parinte constata ca accesul este liber la un site sau serviciu nepotrivit pentru copilul sau iar aplicatia de filtrare nu il detecteaza, acesta are datoria de a raporta furnizorului de internet respectiva situatie. Acesta va putea astfel sa cerceteze sursa si sa ia masurile necesare mergand pana la a bloca accesul la site-ul sau serviciul respectiv.
"In plus, chiar daca parintele care achizitioneaza o aplicatie cu functii de tip parental control nu se pricepe foarte bine sa o configureze, faptul ca a cumparat licenta ii asigura si accesul la sfaturilor unor specialisti in securitate IT dedicati", explica reprezentantul Gecad Net.
Circa 24,6% dintre cei 400 de participanti la studiu ar dori sa aiba la dispozitie o aplicatie dedicata pentru protectia copiilor in fata continutului neadecvat cu care pot intra in contract online, in timp ce 27,9% ar aprecia ca aceste functii sa vina la pachet cu solutia antivirus pe care o utilizeaza. Un procent de 47,5% dintre cei care si-au exprimat optiunea considera ca nu au nevoie de o astfel de aplicatie.
Controlul accesului minorilor la continutul disponibil online, prin aplicatii de securitate specializate sau prin solutiile de Internet Security, nu necesita o investitie majora. O aplicatie precum Trend Micro Internet Security 2008, spre exemplu, care include si functii de parental control, costa circa 250 lei in functie de versiunea aleasa, si ofera protectie pentru trei computere.
Grupul Gecad este alcatuit din companiile Gecad Technologies, care dezvolta serverul de email Axigen, Gecad ePayment, care ofera servicii de procesare de plati pentru magazinele online, si Gecad Net, care ofera solutii de securitate IT.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.