SAR indica in document, drept nota dominanta a acestui an, una pesimista, apreciind ca luptele politice de uzura care au dominat ultimele douasprezece luni au dus la degradarea calitatii guvernarii. Efectele negative viitoare prevazute in raportul So
SAR indica in document, drept nota dominanta a acestui an, una pesimista, apreciind ca luptele politice de uzura care au dominat ultimele douasprezece luni au dus la degradarea calitatii guvernarii. Efectele negative viitoare prevazute in raportul Societatii includ, pe de o parte, pericolul activarii clauzei de salvgardare pe Justitie, "in cazul in care vor continua atacurile in directia DNA". Pe de alta parte, "sunt de asteptat noi degradari ale ratingurilor Romaniei din partea agentiilor internationale de evaluare financiara, precum si noi cresteri substantiale ale deficitelor structurale", se precizeaza in analiza SAR. Analistii SAR critica atitudinea complet relaxata a actualului guvern in privinta fondurilor publice, pentru ca lasa Romania "complet nepregatita pentru rasturnarea de situatie survenita in climatul economic global la finalul lui 2007". Raportul SAR puncteaza faptul ca in privinta a doua evenimente cruciale din acest an, alegerile locale si cele parlamentare, nu au fost fixate datele, urmand ca incertitudinea sa persiste, dat fiind precedentul negativ din 2007 privind amanarea euroalegerilor. SAR recomanda Executivului sa stabileasca datele pentru scrutinuri, si sa se concentreze pe solutionarea aspectelor tehnice legate de procedura de votare, "in loc sa se piarda in viziuni grandioase despre sistemul electoral". Potrivit raportului Societatii, in 2008 unii parlamentari vor continua, foarte probabil, incercarile de a desfiinta DNA sau de a-i diminua atributiile. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.