"Actiunile Iranului ameninta securitatea tuturor tarilor" din lume, a declamat Bush la Abu Dhabi. El a acuzat Iranul de a fi "principalul stat care finanteaza terorismul" in lume si a cerut regimului de la Teheran sa "asculte" toate dorintele poporul
"Actiunile Iranului ameninta securitatea tuturor tarilor" din lume, a declamat Bush la Abu Dhabi. El a acuzat Iranul de a fi "principalul stat care finanteaza terorismul" in lume si a cerut regimului de la Teheran sa "asculte" toate dorintele poporului iranian si sa raspunda in fata acestuia. "Aveti dreptul sa traiti sub un regim care sa va asculte cererile", a declarat seful Casei Albe, adresandu-se direct poporului iranian. "Cerem regimului de la Teheran sa va respecte vointa si sa va dea socoteala", a continuat el. Presedintele american a asigurat ca: "Statele Unite isi consolideaza vechiul angajament in materie de securitate fata de prietenii lor din Golf si reunesc prieteni din intreaga lume pentru a face fata acestui pericol inainte de a fi prea tarziu". Bush avea, intr-adevar, nevoie sa fie convingator, pana la patetism, tinand cont de faptul ca Emiratele nu sunt doar un aliat al SUA, ci si unul dintre principalii parteneri comerciali ai Iranului.
Unul dintre principalele obiective ale turneului lui Bush in Emiratele Arabe Unite si alte trei tari din sensibila regiune a Golfului Persic (Kuwait, Bahrain si Arabia Saudita) este acela de a da asigurari guvernelor arabe sunnite din regiune, aliate ale Washingtonului, in legatura cu hotararea Statelor Unite de a continua sa le protejeze. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.