Florin Farcasiu a fost ales primar, pentru prima oara, la varsta de 24 ani
primarul comunei tirnova, Florin Farcasiu, a implinit, ieri, 18 ani de mandat si a devenit cel mai longeviv primar din judetul Arad.
Farcasiu este unul dintre prim
Florin Farcasiu a fost ales primar, pentru prima oara, la varsta de 24 ani
primarul comunei tirnova, Florin Farcasiu, a implinit, ieri, 18 ani de mandat si a devenit cel mai longeviv primar din judetul Arad.
Farcasiu este unul dintre primii edili alesi democratic, dupa evenimentele din decembrie 1989, si unul dintre putinii primari din intreaga tara care a condus fara intrerupere o localitate, in perioada post-decembrista.
Primarul din Tirnova mai detine un record. In 10 ianuarie 1990, cand a fost ales ca si primar, era cel mai tanar primar din judetul Arad, si avea doar 24 de ani.
"In 5 ianuarie 1990 a fost emis Decretul-lege nr. 5 care prevedea ca la nivel de comuna sa se uneasca toate forurile create, iar din randurile sale sa fie desemnat un primar, un secretar si trei membri. Am participat pur si simplu, fara intentia de a candida, dar si fara a dori sa propun pe cineva. Cineva l-a propus pe fostul secretar de comu-na, insa acesta a refuzat. Apoi cineva a propus ca primar sa fie cel mai tanar. La vremea aceea aveam 24 de ani", isi aminteste Florin Farcasiu.
Primele alegeri locale, organizate in 1992, l-au gasit pe Florin Farcasiu ca independent politic. A candidat, insa, sub simbolul cheii Conventiei Democrate si a castigat din primul tur.
Despre mandatul 2000-2004, Farcasiu a spus ca abia atunci a cunoscut adevarata maturitate politica. "Trecusera 10 ani de cand eram primar si abia atunci puteam spune ca am experienta. In perioada respectiva, am reusit sa abordez investitii semnificative pentru Tirnova", a pus primarul.
In anul 2000, Florin Farcasiu s-a inscris in PNL, pentru a primi ajutor pentru proiectele comunei.

Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera

Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.