Aniversare - teatru
Teatrul Studentesc “Podul” a implinit 40 de ani. Ce inseamna 40 de ani pentru acest teatru? “Inseamna un trup in puterea vietii, trup pe care il asteapta iarasi suisuri si coborasuri”, spune Ge
Aniversare - teatru
Teatrul Studentesc “Podul” a implinit 40 de ani. Ce inseamna 40 de ani pentru acest teatru? “Inseamna un trup in puterea vietii, trup pe care il asteapta iarasi suisuri si coborasuri”, spune Gelu Naum, regizorul si mentorul trupei de actori incepand cu anul 1970. Infiintat in anul 1967, la initiativa unor studenti la IATC (Magda Bordeianu, Teodor Sugar si Grigore Popa), in mansarda Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, Teatrul Studentesc “Podul” a avut o activitate fara oprire, iar primul spectacol jucat in acest spatiu a avut loc la 10 ianuarie 1968. Teatrul a fost primul din tara cu spatiu de joc en rond (in mijlocul publicului).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.