"Neglijenta a fost cauza numarul unu pentru aparitia incidentelor de la Baia de Arama, Buzau si Mures. Daca ar fi fost respectate oridinele ministrului Sanatatii privind obligativitatea purtarii centurii de siguranta in cazul soferilor de pe salvare,

"Neglijenta a fost cauza numarul unu pentru aparitia incidentelor de la Baia de Arama, Buzau si Mures. Daca ar fi fost respectate oridinele ministrului Sanatatii privind obligativitatea purtarii centurii de siguranta in cazul soferilor de pe salvare, dar si a bolnavilor si apartinatorilor acestora, poate femeia din Mures care isi insotea fiica spre casa, de la spital, ar fi trait, iar soferul si bolnava ar fi avut leziuni mai usoare", a aratat intr-o videoconferinta dr Raed Arafat, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii Publice (MSP). Arafat atrage atentia ca nu va fi tolerat nici un deces cauzat de neglijenta grava a medicilor de pe ambulante si va fi sesizat Parchetul in toate cazurile flagrante.

Decizia de demitere a echipajului de la Mehedinti care nu a plecat la caz pentru ca era zapada, iar in acest timp o persoana a decedat, apartine conducerii Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana, a spus subsecretarul de stat.

In cadrul aceleiasi videoconferinte, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ca "personalul care lucreaza pe ambulante are datoria sa raspunda prompt la solicitari. Nu va exista mila pentru cei ce pun in pericol viata pacientului. Exista statii de salvare care nu respecta ordinele semnate, legile dupa care trebuie sa functioneze. Atrag atentia ca nimeni nu este deasupra legii si va fi sanctionata cea mai mica abatere. Pentru ca o disfunctionalitate, cat de mica, poate costa viata unui om. Controalele au aratat ca exista materiale expirate, lipsa de curatenie, dar si de dotari specifice - care exista, dar nu in masini, ci in dulapurile statiilor de ambulanta".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.