Conservatorii cauta un presedinte care sa-i fie apropiat lui Dan Voiculescu. Actualul lider a anuntat, imediat dupa esecul de la europarlamentare, ca-si va depune mandatul de presedinte al PC la congresul din 27 ianuarie a.c. Voiculescu nu se retrag
Conservatorii cauta un presedinte care sa-i fie apropiat lui Dan Voiculescu. Actualul lider a anuntat, imediat dupa esecul de la europarlamentare, ca-si va depune mandatul de presedinte al PC la congresul din 27 ianuarie a.c. Voiculescu nu se retrage insa de tot si a gasit pretextul care sa-i permita sa-si conduca in continuare partidul, din postura de presedinte fondator cu atributii in monitorizarea echipei executive de conducere.

La propunerea mai multor organizatii judetene, statutul PC va fi modificat, principalul scop fiind infiintarea postului de presedinte fondator al partidului, care nu poate reveni decat actualului lider Dan Voiculescu. Functia acestuia nu va fi insa una decorativa, ci dimpotriva. „Presedintele-fondator va monitoriza modul in care linia doctrinara si ideologica a partidului este mentinuta in continuare de noua echipa de conducere“, a precizat senatorul PC, Codrut Seres. El a mai aratat ca alte modificari importante la statut nu vor fi operate, partidul urmand sa functioneze cu aceleasi organizatii de conducere si acelasi numar de functii ca si pana acum. Pentru ca 2008 este an electoral, conservatorii isi propun ca departamentele de specialitate ale partidului sa fie mai active si sa functioneze dupa structura unui Cabinet din umbra. Potrivit lui Seres, sigla partidului va fi usor simplificata cuprinzand doar titulatura PC, si nu intreaga denumire a formatiunii.

Fara candidati-surpriza


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.