Pretul terenurilor va continua sa creasca si in 2008, dupa ce anul trecut s-a majorat cu procente intre 15% si 20%. Cu toate acestea, terenurile raman pe una dintre cele mai profitabile investitii. Interesul dezvoltatorilor se orienteaza in special
Pretul terenurilor va continua sa creasca si in 2008, dupa ce anul trecut s-a majorat cu procente intre 15% si 20%. Cu toate acestea, terenurile raman pe una dintre cele mai profitabile investitii. Interesul dezvoltatorilor se orienteaza in special spre fostele fabrici ce urmeaza a fi relocate in afara oraselor, dar si spre loturile recastigate de fostii proprietari in urma retrocedarilor. Acest segment va continua sa se dezvolte si in 2009, lupta fiind acerba pentru terenurile din zonele centrale si ultracentrale ale Capitalei, pretabile pentru constructii de tip rezidential, office-building, dar si cu destinatie industriala. Numarul limitat al acestora, cererea tot mai mare inregistrata in piata, dar si taxa pe valoare adaugata impusa prin Noul Cod Fiscal vor determina si in anul 2008 o majorare a preturilor pentru terenurile de la nivelul Capitalei. Astfel, „in anul 2007, preturile au crescut cu 15%-20%, valoarea medie fiind de 500-2.000 euro/mp in zona de est, sud si vest, 1.000-3.500 euro/mp in zona centrala si 4.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.