Promulgarea, ieri, a legii antiviolenta ii inversuneaza pe suporteri, care o vad inaplicabila in unele puncte, iar craiovenii ameninta deja ca vor merge acasa la Mititelu pentru dreptul de a-l contesta.Ultima speranta a suporterilor de a stopa legea antiviolenta initiata de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a destramat. Presedintele Traian Basescu a promulgat legea pentru combaterea violentei pe stadioane, in ciuda protestelor repetate ale fanilor, mai ales ale celor stelisti, care i-au trimis presedintelui inclusiv o scrisoare deschisa si o cerere de audienta, ambele ramase insa fara rezultat. In conditiile in care suporterii nu mai au, practic, prea multe cai de protest, acceptiunea generala a acestora este ca legea propusa de Dragomir nu va reusi sa stopeze violenta de pe arene, mai mult, unele puncte sint inaplicabile. „Sintem dezamagiti ca se doreste din nou un stat militienesc. In loc sa faca programe educative, care banuiesc ca sint foarte costisitoare, ridica sabia si ne-o baga in git. Oricum sint multe puncte din lege care nu pot fi aplicate. Nu poti sa-i iei pe suporteri sa-i pui pe scaunele pe care au loc. E aberant", ne-a declarat Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei lui Dinamo.

Aproape unanim, fanii nu s-au declarat impotriva legii, ci mai degraba contra unor prevederi considerate exagerate, cum ar fi interdictia de a insulta oficialii, amenzile prea mari sau punctele care prevad pedeapsa cu inchisoarea pentru detinerea de torte, artificii sau petarde.

„Sintem de acord cu legea asta, insa nu in aceasta forma. Se da o mare putere jandarmilor si se vor face multe abuzuri. Si acum primim amenzi fara sa fie vreun incident, fara probe, darmite dupa ce se va aplica aceasta lege. Sint si unele prevederi care se bat cap in cap. Nu mai avem voie sa injuram pe nimeni. Nici pe vremea lui Ceausescu nu era prevazut in lege. Nu-l injura lumea de frica, dar nu era lege. Dragomir cred ca se apara singur. Se intoarce impotriva domeniului din care a facut bani", ne-a precizat unul dintre liderii suporterilor Stelei, Dorin Taban.

Chiar daca legea lui Dragomir n-a devenit inca aplicabila, craiovenii deja au gasit solutii de evitare a ei. „Unele prevederi din lege sint aberante. Spectacolul din tribuna este amenintat atit timp cit nu mai ai voie sa vii cu steaguri si cu torte la stadion, desi in alte tari europene acest lucru este posibil. In plus, mi se pare absurd sa nu poti sa-i contesti pe conducatori si sa pui bannere care nu sint pe placul unora sau altora. Dreptul la libera exprimare este garantat prin lege, iar legea lui Mitica incalca acest drept. Totul se va muta in strada. Nu o sa putem sa-l injuram pe Mititelu pe stadion, ca sa vorbesc de patronul Craiovei, dar daca va fi nevoie, o sa mergem la el acasa si o sa-l injuram de la poarta", spune Postasu’, celebrul lider care a intrat pe teren la un meci cu Dinamo, aruncind cu un fular al „Stiintei" in Claudiu Niculescu. Din momentul in care a initiat legea, presedintele LPF a fost injurat pe majoritatea stadioanelor, doar liderii lui CFR Cluj fiind de acord cu prevederile ei. In plus, cluburile din Bucuresti, Steaua, Rapid si Dinamo, s-au coalizat impotriva lui Dragomir, organizind chiar un miting de respingere a legii in fata Casei Poporului.