Infrastructura Serviciului de Telecomunicatii Speciale, unele proceduri de soft ale aplicatiei 112 si legatura Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta la reteaua Romtelecom vor fi modificate pentru a se permite identificarea a

Infrastructura Serviciului de Telecomunicatii Speciale, unele proceduri de soft ale aplicatiei 112 si legatura Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta la reteaua Romtelecom vor fi modificate pentru a se permite identificarea apelantului la apelul unic de urgenta. Comisia de lucru formata din reprezentanti ai Ministerului Comunicatiei, ANRCTI, STS, Romtelecom si ai operatorilor de telefonie mobila a propus implementarea unei solutii tehnice care sa raspunda cerintelor Comisiei Europene, precum si un plan de actiuni care prevede responsabilii si termenele de finalizare a fiecarei etape. Ordonanta. Termenele prevazute depind de aprobarea unei Ordonante de Urgenta si nu vor depasi opt luni de la asigurarea fondurilor necesare pentru implementarea solutiei. STS-ul preciza marti ca operatorii de telefonie mobila au dezvoltat solutii personalizate de localizare, iar acestea nu sunt conforme cu standardul european implementat de institutie. Planul de actiuni va fi trimis Comisiei Europene. Comisia Europeana a anuntat in noiembrie 2007 ca a inceput procedura de infringement impotriva Romaniei, pentru a se asigura ca numarul unic de urgenta 112 functioneaza corespunzator.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.