Sute de persoane din sase judete au fost inselate de organizatia nonguvernamentala Poseidon, cu sediul in Iasi. In schimbul promisiunii unor locuri de munca in Marea Britanie, persoanele inselate plateau mii de lei pentru serviciile de intermediere
Sute de persoane din sase judete au fost inselate de organizatia nonguvernamentala Poseidon, cu sediul in Iasi. In schimbul promisiunii unor locuri de munca in Marea Britanie, persoanele inselate plateau mii de lei pentru serviciile de intermediere pe piata muncii oferite de ONG-ul iesean.

Inselatoria a iesit la iveala dupa ce cateva zeci de persoane au asteptat, in zadar, ore in sir un autocar ce trebuia sa-i transporte din Deva in Marea Britanie. Duminica, in fata Garii din Deva, pagubitii s-au „prins” ca ceva e in neregula, dupa ce la nici unul dintre numerele de telefon pe care le aveau nu mai raspunde nimeni. ONG-ul Poseidon si-a deschis mai multe puncte de lucru si a dat anunturi la mica publicitate sau in mass-media locala din sase judete. Politistii pot afirma cu certitudine ca in Hunedoara, Alba sau Gorj astfel de anunturi care ofereau locuri de munca in Marea Britanie au fost lansate in cursul lunii noiembrie a anului trecut. Cei care au sunat au fost programati la interviu si dupa ce au trecut toate „testele” au platit aproximativ 1.600 de lei drept „contravaloare a serviciilor prestate”. Apoi, oam enilor le era comunicata data cand trebuiau sa plece in Marea Britanie si locul de unde urma sa ii preia mijlocul de transport.

Au renuntat la locurile de munca din Romånia
Cand si-au dat seama ca au fost inselati, oamenii care s-au trezit asteptand in fata Garii Deva nu au mai plecat spre Regatul Unit, ci direct la sediul Politiei municipale, unde au depus plangeri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.