Ministerul Educatiei a trimis, ieri, o circulara inspectoratelor scolare judetene prin care a cerut ca, pana in 20 ianuarie 2008, sa fie desemnata unitatea care va deveni centru de examen. "Estimam ca in fiecare judet va fi organizat cate un centru d
Ministerul Educatiei a trimis, ieri, o circulara inspectoratelor scolare judetene prin care a cerut ca, pana in 20 ianuarie 2008, sa fie desemnata unitatea care va deveni centru de examen. "Estimam ca in fiecare judet va fi organizat cate un centru de examen. Am recomandat inspectoratelor scolare sa organizeze cazarea candidatilor, pe durata examenului, in internate cu cantine, intrucat vor fi candidati care vin de la distante foarte mari. De asemenea, am mai solicitat sa fie asigurat transportul scolarilor catre centrul de examen", a adaugat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Datele centralizate la MECT arata ca aproximativ 40.000 de elevi au fost respinsi la ultima sesiune a testelor nationale din vara lui 2007, dar nu poate fi anticipat numarul celor care se vor inscrie la examen, a mai spus Preoteasa. Potrivit Ordinului 2436/octombrie 2007 cu privire la organizarea unei sesiuni speciale a testelor nationale, pentru absolventii gimnaziului de pana in anul 2007, inscrierile au loc in intervalul 21-25 ianuarie, la secretariatele scolilor de provenienta. In 4 februarie va avea loc proba scrisa la limba si literatura romana, in 5 februarie se va desfasura examenul scris la limba si literatura materna, iar in 6 februarie la matematica. In 7 februarie, elevii vor sustine proba scrisa la istoria romanilor sau geografia Romaniei, iar in 9 februarie va avea loc prima afisare a rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (intre orele 16.00 si 20.00). Rezolvarea acestora este prevazuta pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 11 februarie. Subiectele vor fi extrase din variantele valabile pentru sesiunea din anul 2007 a testelor nationale, publicate pe site-ul "www.subiecte2007.edu.ro". (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.